Версія для друку

Новий партнер ДНУ: ГО «Антикорупційна правозахисна рада»

29 червня у Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара укладено Меморандум про співпрацю з Інформаційним агентством ГО «Антикорупційна правозахисна рада».

Меморандум підписали ректор Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара Сергій Оковитий та голова Інформаційного агентства ГО «Антикорупційна правозахисна рада» Олександр Снісар.

Укладений договір покликаний скоординувати партнерство наших установ у сфері реалізації прав і соціальних гарантій, передбачених законодавством України. Зокрема, передбачене співробітництво в юридичній, журналістській, біолого-екологічній та природоохоронній галузях.

Відтак, до обговорення подальшого механізму взаємодії долучилися представники відповідних факультетів ДНУ. Це – проректор з наукової роботи ДНУ кандидат біологічних наук Олег Маренков, який презентував усі наукові напрями, а також біолого-екологічний факультет. Крім того, у розмові взяли участь: в.о. декана факультету систем і засобів масової комунікації Оксана Кирилова та доцентка кафедри масової та міжнародної комунікації Алла Бахметьєва; т.в.о. декана юридичного факультету Ірина Патерило. Колеги спільно проаналізували можливості та надали власні пропозиції співробітництва за напрямом організаційної й інформаційної підтримки проведення спільних заходів. Це можуть бути різні семінари і конференції, спрямовані на сприяння забезпеченню неухильного дотримання конституційних прав і свобод людини та громадянина, протидії корупції в сфері наукової діяльності, юридичні консультації громадян.

За домовленістю сторін також заплановане створення робочих груп, до складу яких залучатимуться студенти та аспіранти Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара з метою отримання ними практичних знань. Наприклад, журналісти ДНУ зможуть брати участь у спільних тренінгах з ІА ГО «Антикорупційна правозахисна рада» та здійснювати повний інформаційний супровід цих подій. Також імовірне створення студентських медійних проєктів у межах проходження студентами ДНУ переддипломної практики на базі інформаційного агентства ГО «Антикорупційна правозахисна рада».

- Орієнтація наших здобувачів освіти саме на таку практичну професійну специфіку суттєво підвищить вартість молодих спеціалістів на ринку праці, – оцінює перспективу партнерства в.о. декана факультету систем і засобів масової комунікації Оксана Кирилова.

Можливість втілення теоретичних знань у конкретних справах цікавить і представників нашого юридичного факультету. Так, студенти-юристи ДНУ у співпраці з фахівцями юридичного підрозділу ІА ГО «Антикорупційна правозахисна рада» запрошуватимуться на судові засідання, де виступатимуть у якості громадських спостерігачів. А ще проводитимуть спільний аналіз законодавства, норм, правил, документів та підзаконних актів та стануть співавторами наукових публікацій у галузі права. Також викладачі та студенти-практиканти юридичної клініки ДНУ долучаться до організації спільних проєктів із підвищення юридичної грамотності в суспільстві та забезпечення громадянам України доступу до правосуддя.

А от у природоохоронній сфері представники обох організацій зацікавлені у проведенні спільних досліджень та оцінки екологічних ризиків, дотримання екологічних норм та правил, а також у розробці ефективніших стратегій охорони довкілля.

Реалізація проєктів за визначеними напрямами розпочнеться вже у новому навчальному році, з вересня 2023 року.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram