Версія для друку

ДНУ – університет-лідер Дніпра і Центрального регіону України

За результатами Консолідованого рейтингу закладів вищої освіти України 2023 року, складеного інформаційним освітнім ресурсом «Освіта.UA», Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара вкотре визнаний найкращим ЗВО Дніпра та Центрального регіону України.

Традиційний щорічний рейтинг українських університетів цього разу охопив результати 239 закладів вищої освіти. ДНУ покращив свої позиції на 6 позицій, і піднявся з 20 сходинки (2022 р.) на 14-15, набравши однакову кількість балів з Львівським національним медичним університетом імені Данила Галицького.

Як і в минулорічних рейтингах, для складання Консолідованого рейтингу університетів України 2023 року використовували дані найбільш авторитетних серед експертів і засобів масової інформації національних рейтингів ЗВО: Scopus «ТОП-200 Україна», та «Бал НМТ на контракт», кожен з яких послуговувався різними критеріями для оцінювання.

Власне, Дніпровський національний університет продемонстрував найвищі позиції серед регіональних ЗВО і за сумою балів упевнено розташувався на вершині рейтингу університетів Дніпра та Центрального регіону України.

Топ-3 університети Дніпра в загальному рейтингу:

14-15 місце – ДНУ імені Олеся Гончара

16 місце – НТУ «Діпровська політехніка»

48 місце – Дніпровський державний медичний університет

Традиційно ДНУ також увійшов до ТОП-10 класичних університетів України, де посідає 9-у сходинку.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram