Версія для друку

Дружбу закріпили меморандумом: ДОО НСЖУ та ДНУ поглиблюють співпрацю

Днями було підписано меморандум про партнерство та співробітництво між Дніпропетровською обласною організацією Національна спілка журналістів України та Дніпровським національним університетом імені Олеся Гончара. Підписи під документом поставили голова Правління ДОО НСЖУ Олексій Ковальчук та ректор ДНУ Сергій Оковитий.

Обласний осередок НСЖУ та ДНУ пов’язують давні партнерські відносини. Вищий навчальний заклад більше 30 років готує професійних журналістів для ЗМІ як Дніпропетровщини, так і всієї України. Знані журналісти, літературознавці, філологи здобували професію саме у відому дніпровському виші.

Голова Правління ДОО НСЖУ Олексій Ковальчук зазначив, що рівень співпраці спілки та ДНУ зростає. Студенти факультету систем і засобів масової комунікації щороку проходять практику в обласному спілчанському осередку. Також студенти ДНУ – активні учасники тренінгів, семінарів, які організовуються на базі Дніпровського Центру журналістської солідарності.

«Наша співпраця триває вже багато років. Чимало ваших випускників сьогодні успішні журналісти, дехто працює в регіональних медіа, дехто в національних. Як відомо, багато спілчан, ветеранів професії стояли у витоків створення профільного факультету у ДНУ, - зазначив Олексій Ковальчук. - З першого дня повномасштабної війни українські журналісти стали бійцями потужного інформаційного фронту. Для цього потрібно бути професіоналами. І цей професіоналізм, любов до своєї справи закладається в стінах саме цього університету. Вірю, що в майбутньому ваші студенти реалізовуватимуть свій потенціал не лише в обласному центрі чи столиці, а й у регіональних медіа, у невеликих громадах. Там теж потрібне професійне журналістське слово».

Під час підписання меморандуму Олексій Семенович висловив готовність підтримати ініціативи університету, які сприятимуть професійному зростанню майбутніх медійників. Він нагадав, що щороку з нагоди Дня журналіста ДОО НСЖУ оголошує творчі конкурси. Завжди запрошуємо до участі студентів – для молоді є спеціальна номінація "Журналістський дебют" ім. Миколи Шутя.

«Дійсно, за нашими плечами великі напрацювання. Рішення про створення спеціальності журналістика у ДНУ було прийняте у 1991 році. Це був багатоступеневий процес. І на сьогоднішній день факультету є чим пишатися. Але журналістика – це та сфера, яка вимагає постійного розвитку, вдосконалення знань. Тому у 2022-2023 навчальному році на факультеті стартувала нова освітня програма «Диджитальні медіа», яка обумовила структурні зміни факультету — появу кафедри медіакомунікацій та комунікаційних технологій. Сподіваюся, що підписання меморандуму лише зміцнить нашу дружбу. Разом зі спілкою ми консолідуватимемо зусилля для того, щоб допомогти студентам отримати практичні знання», - зазначив Сергій Оковитий.

Сергій Іванович зауважив, що викладачі продовжують наполегливо працювати на ниві журналістики і подарував обласній спілці книги, які напрацювали співробітники факультету.

Інформаційна служба ДОО НСЖУ


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram