Версія для друку

Сумуємо...

Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара з глибоким сумом повідомляє, що 19 червня 2023 року пішов з життя

кандидат технічних наук, старший науковий співробітник

Олексій Миколайович Полішко

Усе життя Олексія Миколайовича пов’язане з нашим університетом. У 1971 році він вступив на фізико-технічний факультет за спеціальністю «Виробництво літальних апаратів», і ще під час студентства почав працювати в проблемній НДЛ міцності та надійності конструкцій.

Олексій Миколайович був висококваліфікованим фахівцем в області механіки деформованого твердого тіла. Кандидатська дисертація та подальша наукова діяльність були пов’язана з дослідженнями живучості, стійкості, руйнування тонкостінних систем в умовах нестаціонарного термосилового навантаження.

Починаючи з 2000 року, О.М. Полішко поєднував наукову роботу з науково-організаційною роботою. До кола його фахових інтересів входили питання організаційно-методичного та правового забезпечення науково-дослідних робіт, питання планування науково-дослідних робіт за пріоритетними напрямами, прогнозування наукових результатів, інноваційні аспекти наукової діяльності.

За багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток наукової сфери нагороджений Нагрудними знаками «За наукові досягнення», «Відмінник освіти України» Міністерства освіти і науки України, «За вірну службу ДНУ», «За заслуги перед містом».

Олексій Миколайович був не тільки професіоналом високого рівня, а й доброю щирою людиною. «За освітою – технар, а в душі – лірик, романтик…» Такою була одностайне думка його колег та друзів.

Він був чудовим сім’янином, люблячим чоловіком та батьком, дбайливим та уважним дідусем. За його словами, час що він проводить зі своїми онуками – був найщасливішим у його житті.

Світла пам'ять про Олексія Миколайовича назавжди житиме в наших серцях.

Колектив Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара висловлює щирі співчуття родині Олексія Миколайовича Полішка в зв’язку з непоправною втратою.

Ректорат, профком, друзі, колеги, учні


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram