Версія для друку

Жіноче лідерство для захисту довкілля і сталого розвитку

15 червня в Києві та Дніпрі відбувся Форум «Жіноче лідерство для захисту довкілля і сталого розвитку», який зібрав 100 лідерок зеленого руху, жінок «із зеленими серцями», які не залишили Україну та відстоюють «екологічний фронт».

Відзнаку Award «Green heart leader» за екологічну діяльність під час війни отримали 100 українських жінок, 30 з яких – науковці, освітяни, представниці бізнесу, влади і громадські активістки Дніпропетровської області та Дніпра.

Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара на форумі представляла директорка Науково-дослідного інституту біології Іванько Ірина Анатоліївна. Отримуючи відзнаку «Green heart leader», Іванько Ірина зазначила, що це гідне визнання досягнень всього незламного колективу НДІ біології ДНУ, який у важки воєнні часи активно продовжує свою наукову діяльність зі збереження та відновлення біорізноманіття та, безумовно впевнений у нашій перемозі, спрямовує напрями своїх досліджень на проблеми подолання наслідків війни для екосистем України.

На форумі пролунали надихаючі історії лідерок-екоменеджерок про жіноче лідерство та їхні внески у перемогу, про участь жінок в процесах відновлення довкілля, економічних та соціальних процесах під час війни, про досвід жіночого руху в Україні. Під час форуму також були обговорені спільні ініціативи та здійснений обмін професійним досвідом за для відбудови нашої країни за найвищими екологічними стандартами.

Захід був реалізований Офісом сталих рішень та Асоціацією професіоналів довкілля (Professional Association Of Environmentalists Of The World) за сприяння Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу спільно з командою Департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради.

НДІ біології ДНУ


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram