Версія для друку

Дарують шанс на порятунок життя

У День донора, який в усьому світі відзначається 14 червня, в Дніпропетровському обласному центрі заготівлі та переробки плазми «ДНІПРО-ПЛАЗМА» вітали донорські колективи та почесних донорів нашого регіону. Соціальним партнером ДНІПРО-ПЛАЗМА є і колектив Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара.

Ректор ДНУ Сергій Оковитий, отримуючи нагороду від директорки центру Ірини Кільчинської, зазначив:

- Від перших днів війни студенти, викладачі та співробітники університету донатили свою кров, допомагаючи рятувати українських військових. Тільки протягом перших 5 місяців цього року 182 донори ДНУ здали кров для виготовлення препаратів плазми, які дають надію на життя сотням наших захисників, онкохворим дітям, усім постраждалим внаслідок терактів країни-агресорки. Це значна допомога медичній системі України зберегти стійкість в екстремальних умовах воєнного часу. Класичний університет – це не тільки освіта, це виховання соціальновідповідальної молоді, не байдужої до проблем рідної країни та співгромадян. Гасло ДНІПРО-ПЛАЗМА «Твоя кров може воювати» влучно і ємно відображає позицію нашого колективу, який підтримує соціальні ініціативи партнерів та міцно тримає свій освітній фронт.

Директорка центру заготівлі і переробки плазми Ірина Кільчинська подякувала всім, завдяки кому виготовляються ліки, незамінні у військово-польових шпиталях для стабілізації стану поранених, в онкологічних, опікових та перинатальних центрах.

 

Серед соціально-відповідальних партнерів ДНІПРО-ПЛАЗМИ – представники бізнесу, установ та організацій міста, які підтримують донорський рух та популяризують донорство, зокрема, Управління Патрульної поліції у Дніпропетровській області, ДНУ імені Олеся Гончара, Університету Внутрішніх справ, НУ «Дніпровська політехніка», Регіональний підрозділ Національного олімпійського комітету України та інші.

Донор від лат. donare — дарувати. Наші донори дарують найцінніше – шанс на життя.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram