Версія для друку

Любов Зеленська – заслужений професор ДНУ

8 червня 2023 р. колектив історичного факультету вітав професорку кафедри географії Любов Іванівну Зеленську із присвоєнням їй вченою радою університету почесного звання «Заслужений професор ДНУ».

До колег з історичного факультету та кафедри географії долучилися ректор ДНУ професор Сергій Оковитий та голова Вченої ради професорка Ірина Попова.

Вітаючи Любов Іванівну із високою відзнакою, Сергій Іванович зазначив:

- Ваш організаторський талант втілився в мудрому 30-річному керівництві кафедрою географії, пізніше – фізичної та економічної географії, і майже 10-річній роботі заступниці декана геолого-географічного факультету.

Яскравий 45-річний науково-педагогічний шлях Любові Іванівни супроводжується гідними особистими й учнівськими здобутками та високо оцінений вітчизняними і міжнародними науковими та професійними спільнотами. Ви є академіком Академії наук вищої освіти України, Головою Дніпропетровського осередку Українського географічного товариства, членом вченої ради Українського географічного товариства, Національної спілки краєзнавців України, членом редакційної колегії науково-методичного журналу «Географія та економіка в рідній школі» (Київ), членом редакційної колегії фахового періодичного видання України «Journal of Geology, Geography and Geoecology», що входить до міжнародної наукометричної бази Web of Science.

Результати започаткованих Вами актуальних напрямів дослідження з географії та географії рекреації і туризму знайшли відображення в 250 публікаціях, двох монографіях, трьох атласах, підручниках.

Ваш інтелектуальний доробок визнаний європейськими колегами – наукові зв'язки з університетами Австрії, Німеччини і Польщі втілилися в програми академічної мобільності за підтримки програми Європейського союзу Erasmus+.

Ректор університету урочисто вручив Любові Іванівни Подяку «за віддане багаторічне служіння Дніпровському національному університету імені Олеся Гончара, розвиток географічної науки та освіти в Україні».

Урочистості продовжила голова Вченої ради Університету професор Попова Ірина Степанівна, яка від імені вченої ради університету повідомила про присвоєння почесного звання «Заслужений професор Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара» з наданням усіх почесних прав, почестей і привілеїв Зеленській Л. І.

- Любов Іванівна не закінчувала Дніпровський національний університет, але наш університет став для неї рідним, став тим академічним простором, в якому вона розчинилася повністю в своїй професійній діяльності. Кандидат географічних наук і доктор педагогічних наук, за ці роки вона підготувала когорту фахівців, які працюють на благо Батьківщини.

Любов Іванівна удостоєна високих нагород: нагрудні знаки Міністерства освіти і науки України «Відмінник освіти України», «Софія Русова», «Василь Сухомлинський», медаль Академії наук вищої освіти України «За успіхи в науково-педагогічної діяльності» та медаль імені Ярослава Мудрого, Почесна медаль «За вірну службу ДНУ».

З професором Зеленською ми разом пройшли і хороші, і складні часи, і зараз проживаємо нелегкий період, але Любов Іванівну завжди в усіх своїх діях керувалася мудрими і виваженими рішеннями, і велика кількість успішних учнів і послідовників – найкраще тому підтвердження.

До урочистих привітань долучилися в.о. декана історичного факультету доктор історичних наук Дмитро Архірейський, колеги з кафедри географії, випускники різних років та студенти.

Колектив Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара щиро вітає Любов Іванівну Зеленську, ми пишаємося Вами і бажаємо Вам наснаги до нових наукових звершень, довгих років життя та міцного здоров’я.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram