Версія для друку

Фестиваль освіти та науки DNU_FEST

20 травня Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара влаштував для майбутніх абітурієнтів Фестиваль освіти та науки DNU_FEST. Оpen air захід проходив на території мальовничого ботанічного саду ДНУ.

Поєднати приємне дозвілля з корисними знаннями про єдиний у місті класичний університет у цей сонячний вікенд прийшло чимало старшокласників. Разом із друзями та батьками вони одразу поринули у творчу і різнобарвну атмосферну нашого університету. Адже на різних креативних локаціях ботсаду гостей зустрічали усі 14 факультетів Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара.

Знайомство з Дніпровським національним університетом вдалося по-справжньому захопливим. Для відвідувачів освітнього фесту представники ДНУ підготували багато тематичних квестів, оригінальних майстеркласів, пізнавальних вікторин та вражаючих демонстраційних експериментів. У подарунок за участь у цих інтерактивах учасники отримали не тільки незабутні враження та позитивний настрій, а ще і пам’ятні призи від ДНУ.

Так, факультет української й іноземної філології та мистецтвознавства запропонував дніпровським школярам нестандартний лінгво-мистецький квест, а факультет суспільних наук і міжнародних відносин – інтелектуальний політичний брейн-тизер «Викрий шпигуна». Юридичний факультет дивував учнів імітованим судовим процесом, а факультет систем і засобів масової комунікації – креативним конкурсом телеведучих. Історики ДНУ у справжньому експедиційному наметі проводили посвяту в друзі археологів, а їхні колеги-хіміки «віджигали» запальні (в усіх сенсах!) досліди. Університетські фахівці з біології демонстрували у мікроскоп живий мікросвіт – від молекули до біосистеми, тоді як спеціалісти-психологи та корекційні педагоги ділилися із зацікавленими глядачами секретами логопедичної роботи й навчали жестовій мові. Представники технічних факультетів ДНУ для своїх гостей підготували експозиції з реальними зразками новітніх приладів. Тож школярі змогли не тільки послухати про призначення різних гаджетів та інноваційних технологій, а й доторкнутися до елементів справжньої ракетної техніки, вітряків та сонячних батарей, повзаємодіяти з роботами і навіть особисто виготовити сувеніри на 3D-принтерах.

На яскраву презентацію ДНУ завітав директор департаменту освіти і науки Дніпропетровської обласної військової адміністрації Павло Берназ. Павло Васильович зустрівся з ректором Сергієм Оковитим, оглянув експозиції та поспілкувався зі студентами і викладачами нашого університету.

Подорожуючи від однієї локації до іншої, спілкуючись зі студентами і викладачами різних факультетів, майбутні абітурієнти могли остаточно визначитися з фахом, що їм найбільше до вподоби.

Наприклад, одинадцятикласники КЗО «Спеціалізована школа №7 із поглибленим вивченням іноземних мов» ДМР Ганна та Дмитро ще досі вагаються, з якою професією пов’язати своє майбутнє. Поки юнаки обирають між фахом соціолога, політолога, історика, філолога або ж економіста чи міжнародника.

Особисто я обираю між спеціальностями «Фінанси» та «Міжнародні відносини». Що більше захочу вивчати, можливо, вирішу, побачивши презентації факультетів, – говорить Ганна.

А я маю успіхи у вивченні багатьох предметів, зокрема, неодноразово був учасником учнівських олімпіад з історії, української мови та літератури, – розповідає Дмитро. – І оскільки більше схиляюся все ж до гуманітарного напряму (історичного, політологічного чи навіть літературного), здається, було би цікаво навчатися саме у Гончарівському. Взагалі, коли говорю про Дніпро, першим навчальним закладом, який спадає на думку, звичайно, є Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара. У першу чергу, ваш заклад приваблює широтою того міжнародного визнання, яке тільки може мати державний заклад вищої освіти в Україні.

Власне, для тих, хто тільки визначається чи, навпаки, як Дмитро, вже твердо вирішив вступати на навчання до ДНУ, поряд із абітурієнтами на фестивалі працювали спеціалісти приймальної комісії. Представники університету презентували старшокласникам 9 нових освітніх програм, що з’явилися в ДНУ протягом року, а також проконсультували з усіх нововведень вступної кампанії-2023.

Дякуємо усім майбутнім вступникам, хто користався можливістю цікаво й змістовно провести свій вихідний із Дніпровським національним університетом. Слідкуйте за нашими наступними івентами. І до скорої зустрічі у лавах студентів ДНУ!

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram