Версія для друку

«Ніч молодіжної науки-2023»

18 травня Рада молодих учених при Міністерстві освіти і науки України провела традиційний захід «Ніч молодіжної науки», приурочений до Дня науки в Україні. Це вже VI науково-популярний захід, який пройшов під назвою «Ніч молодіжної науки-2023 в умовах війни».

Із доповідями виступили понад 50 молодих учених із різних регіонів України, які у цікавій та доступній формі презентували свої наукові роботи, ідеї, досягнення та результати досліджень.

На відкритті заходу учасників привітав заступник Міністра освіти і науки України Євген Кудрявець, голова Ради молодих учених при Міністерстві освіти і науки України Олеся Ващук та перша заступниця Голови РМУ при МОН Анастасія Сімахова, яка і модерувала захід.

Традиційно Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара взяв участь у «Ночі науки». Цього року свої роботи презентували молоді-вчені біологи: проректор з наукової роботи, кандидат біологічних наук, доцент Олег Маренков (доповідь – «Розробка заходів щодо збереження і відновлення іхтіофауни водойм, постраждалих від військових дій») та його аспірантка, асистентка кафедри загальної біології та водних біоресурсів Ірина Голуб, яка вивчає мармурових раків – інвазійних гідробіонтів Європи (доповідь – «Поширення та адаптація Мармурового рака Procambarus virginalis (Lyko, 2017)»).

За участь у заході наш університет отримав Подяку від голови Ради молодих учених при Міністерстві освіти і науки України Олесі Ващук.

Проректор з наукової роботи
Олег Маренков


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram