Версія для друку

Віртуальний обмін лекціями з індонезійським університетом

Із середини березня до початку травня між ДНУ та індонезійським Університетом комп’ютерних наук і технологій (STEKOM) у рамках двосторонньої угоди про співпрацю відбувся віртуальний обмін лекціями для студентів і викладачів технічних спеціальностей. По чотири лектори з обох університетів презентували власні напрацювання з актуальної наукової проблематики.

Викладачі ДНУ запропонували індонезійській аудиторії такі лекції:

– Доцентка кафедри математичного забезпечення електронних обчислювальних машин Тетяна Ємел’яненко«Вступ до прогнозування часових рядів».

– Доцент кафедри обчислювальної математики та математичної кібернетики Олександр Трофімов«Аналіз даних неруйнівного контролю елементів конструкцій транспортних комунікацій». У лекції представлені результати співпраці з Харківським національним автодорожнім університетом, який розробляє обладнання для діагностики стану дорожнього полотна, а також з Українським державним університетом науки і технологій, де розробляються пристрої для контролю залізничних споруд: баластних призм, насипів тощо.

– Завідувачка кафедри харчових технологій доцентка Наталія Кондратюк«Штучний інтелект у системі персоналізованого та колективного харчування».

У ДНУ є курси в магістратурі та бакалавраті з персоналізованого індивідуального харчування. Під час підготовки до цих лекцій знайшлося дуже багато інформації із підбору продуктів харчування: про смарт-годинники, смарт-виделки (які рахують кількість жувальних рухів), смарт-холодильники (відстежують, коли закінчуються продукти і пропонують зробити закупівлю, а також відстежують термін придатності продуктів), – розповіла Наталія В’ячеславівна. – Крім того, нині є багато робототехніки, яку використовують під час виготовлення і подачі страв. Створюються персоналізовані картки харчування в спеціальних програмах для того, щоб сформувати здоровий раціон. Про все це я розповіла своїм слухачам. Для мене це був дуже потужний досвід спілкування з іноземною аудиторією, адже лекцію слухали фахівці з різних країн та різних галузей знань. Чудово, що всі ми знайшли спільну мову в цьому проєкті. А також дуже приємно, що я змогла відповісти на запитання фахівців у галузі штучного інтелекту. Вони відкрили нові ніші для реалізації своїх знань, а ми більш впевнено просуватимемо ідею використання штучного інтелекту в галузі здорового харчування.

– Завідувач кафедри механотроніки професор Сергій Алексєєнко«Фізичний механізм обмерзання літаків». В основі його авторської лекції – результати особистих експериментальних досліджень, проведених під час міжнародного стажування в Німеччині у Брауншвейзькому технічному університеті. Перебуваючи у відрядженні в Туреччині за програмою академічних обмінів Mevlana у 2019 році, Сергій Вікторович читав цикл лекцій за цією тематикою для турецьких викладачів та аспірантів.

Індонезійські фахівці підготували українським слухачам лекції:

«Оцифрування мікро-, малих та середніх підприємств для виходу на міжнародні ринки». Лектор – Вібі Арді Альвіанто, директор у справах студентів та викладач кафедри графічного дизайну;

«Значення безпеки інформаційних активів». Лекторка – Майя Утамі Деві, викладачка кафедри інформаційних систем;

«Якість програмного забезпечення». Лектор – Мігунані, завідувач кафедри інформаційних систем;

«Застосування інфрачервоних цифрових зображень в інформаційних технологіях». Лектор – Сетійо Аді Нугрохо, викладач кафедри комп’ютерної графіки.

Модераторами заходу були в.о. начальника відділу по роботі з міжнародними організаціями та іноземними партнерами ДНУ Дмитро Меліхов та фахівчиня відділу міжнародних зв’язків STEKOM Анггі Новіта Сарі, які забезпечували організаційну підтримку та переклад для своїх представників у рубриці «Запитання-відповіді».

Усі слухачі отримають сертифікати учасників віртуального обміну.

Лекції індонезійських фахівців доступні для перегляду на Facebook-сторінці відділу по роботі з міжнародними організаціями та іноземними партнерами ДНУ: https://www.facebook.com/dnu.iro

Відділ по роботі з міжнародними організаціями
та іноземними партнерами


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram