Версія для друку

Про вступну кампанію-2023 та ДНУ – в студії «Відкритого»

Ректор Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара Сергій Оковитий взяв участь у програмі «Шах і мат» на телеканалі «Відкритий».

У прямому ефірі Сергій Іванович закцентував увагу на особливостях цьогорічної абітурієнтської кампанії, що проходить в умовах воєнного стану, та нові освітні програми ДНУ для повоєнного відновлення України.

Зокрема, очільник ДНУ розповів, що попри війну, виїзд потенційних абітурієнтів за кордон та нестабільну безпекову ситуацію в Україні в Дніпровському університеті планують набрати ще більше першокурсників, ніж у минулі роки. Задля цього відкривають нові спеціальності, розвивають програми академічної мобільності для студентів та готуються зустрічати новий навчальний рік з облаштованими за всіма вимогами укриттями.

Також, за словами ректора, серед особливостей вступу за умов воєнного стану помітною стає зміна географії абітурієнтів, які виявляють бажання навчатися у Дніпровському національному університеті імені Олесі Гончара.

Через безпекову ситуацію в Харківській, Одеській областях дніпровськими ЗВО цікавляться вступники з цих регіонів, раніше орієнтовані на свої потужні університети. І тут нам потрібно не втратити можливості закріпитися як потужний освітній хаб для України та співпрацювати всім закладам вищої освіти – працювати в першу чергу на Україну й на абітурієнта, а потім думати про конкуренцію. Адже після Перемоги Україна стане простором нових можливостей, а тому вже зараз важливо розвинути у молодого фахівця здатність вирішувати комплексні завдання, – зазначив Сергій Оковитий.

Для цього студентам ДНУ пропонується сформувати ефективну індивідуальну освітню траєкторію, широкий світогляд та ерудованість.

- Сьогодні треба бути обізнаним у багатьох суміжних сферах, для того, щоби бути реалізованим, успішним. Переконаний, вже після Перемоги ми матимемо технологічний прорив, і до нас прийдуть інвестиції та інноваційні сучасні технології. Система освіти має відповідати цьому рівню, а ми вже сьогодні маємо орієнтуватися на майбутні запити ринку праці в Україні, – сказав ректор.

До прикладу, в Дніпровському національному університеті відкриваються одразу 7 новітніх спеціальностей: компʼютерний інжиніринг безпілотних літальних апаратів і комплексів; диджитальні медіа; хімія лікарських речовин; польська мова і література; геоекологічний інжиніринг; ресторанні та крафтові технології здорового харчування; комп’ютерні технології інженерії міцності.

Більше – у відео.

За матеріалами сайту телеканалу «Відкритий»


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram