Версія для друку

Новий світовий рейтинг кращих ректорів та університетів

Міжнародне агентство державних, корпоративних і приватних рейтингів IHBI оприлюднило Світовий рейтинг найкращих ректорів та університетів 2023 року. Ректор Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара Сергій Оковитий увійшов у Топ-10 кращих ректорів України та Топ-1000 кращих ректорів світу.

Методологія рейтингу World Rating of the Best Chancellors and Universities 2023 базується на діяльнісному підході. А саме: ранжування проводиться за шістьма критеріями, які дають змогу об’єктивно та неупереджено оцінити якість і результати реальної роботи ректорів та університетів різних країн на благо своїх громадян. Це – рівень професійного розвитку співробітників, досягнення, міжнародна співпраця, наукова діяльність, вплив університетів на розвиток світу і країн, у яких вони розташовані, трансформацію середовища, а також наявність видатних випускників, які змінюють країну та світ на краще.

Зокрема, за рейтингом IHBI Україна увійшла до Топ-50 кращих країн світу, де рівень якості та результативності ректорів і університетів на користь громадян був найвищим. Наша держава посіла 34 місце, тоді як трійка країн-лідерів виглядає так: Сполучені Штати Америки, Велика Британія та Швейцарія.

За найкращими показниками ефективності визначалися і загальні бали ректорів та університетів світу. По суті, це кредитний рейтинг, який демонструє рівень якості та ефективності роботи ректорів та університетів на користь студентів, їхніх батьків та роботодавців.

Зазначимо, що до світового рейтингу IHBI увійшли усього 30 українських ректорів, із них тільки троє представників-управлінців дніпровських закладів вищої освіти. Це – ректор Дніпровського державного університету внутрішніх справ Андрій Фоменко – 4 місце у загальнонаціональному рейтингу; ректор Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара Сергій Оковитий – 7 місце та ректор Національного технічного університету «Дніпровська політехніка» Олександр Азюковський – 24 місце.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram