Версія для друку

Професор Віталій Пальчиков отримав Премію Верховної Ради України

12 травня 2023 року Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук вручив дипломи та нагрудні знаки молодим вченим, лауреатам Премії Верховної Ради України.

Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара на цьому урочистому заході представляв директор Науково-дослідного інституту хімії та геології доктор хімічних наук, професор кафедри фізичної, органічної та неорганічної хімії Віталій Пальчиков, який отримав премію за роботу 2021 року: «Дизайн та властивості нових N,O,S-гетероциклів біомедичного призначення».

У 2021 році конкурс був одним із найбільших за всі роки існування Премії Верховної Ради України. Загалом надійшло 95 робіт від 160 номінантів — одну роботу зазвичай подає група науковців. Перемогли 30 робіт від 59 номінантів.

Голова Верховної Ради України у вступному слові привітав переможців конкурсу та подякував молодим ученим за їхню роботу і за те, що вони, попри складні воєнні часи, продовжують плідно працювати в Україні. За словами Руслана Стефанчука, Верховна Рада України та профільний Комітет роблять і будуть надалі робити все можливе, щоб підтримка вітчизняної науки та науковців зростала:

- Важливо, аби ви зберегли той запал, бачення, підтримку одне одного, світлі ідеї, які народжуються у вас зараз. Попри те, що зараз в Україні дуже складний період, наука рухається, живе й працює, — наголосив під час вручення Спікер Парламенту України.

Від Комітету з питань освіти, науки та інновацій лауреатів Премії привітав заступник голови Комітету Сергій Колебошин, який звернув увагу присутніх, що для України наразі дуже важливо, щоб вітчизняні науковці продовжували таку складну, але вкрай потрібну роботу.

Бажаємо нашому колезі подальших успіхів у науці та нових відкриттів, сил і натхнення для творчих звершень задля нашої Перемоги, відбудови та розвитку України!

За матеріалами сайту Верховної ради України


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram