Версія для друку

Сучасні науково-технічні дослідження у контексті мовного простору

11 травня 2023 року на факультеті української й іноземної філології та мистецтвознавства ДНУ імені Олеся Гончара відбулася ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція молодих науковців та студентів «Сучасні науково-технічні дослідження у контексті мовного простору (англійською мовою)», яка була організована кафедрою англійської мови для нефілологічних спеціальностей.

Тематика конференції охоплювала дослідження у сфері інженерно-технічних, соціально-гуманітарних, соціально-економічних і природничих наук та новітніх інформаційних технологій. Мета заходу – надання можливості молодим науковцям і студентам з українських та зарубіжних вишів презентувати результати власних досліджень, взяти участь у науковій дискусії англійською мовою, обмінятись думками та досвідом у проведенні наукової роботи.

Серед 116 перспективних дослідників-початківців були представники з Дніпра, Харкова, Києва, Ужгорода, Луцька. Крім того, до заходу долучилися здобувачі вищої освіти з Ягеллонського університету (м. Краків, Польща), Університету прикладних наук (м. Мітвайда, Німеччина) та Університету Градець-Кралове (м. Градець-Кралове, Чехія).

У межах конференції функціонували такі секції:

1. Новітні студіювання у сфері природничих наук.

2. Актуальні проблеми соціально-гуманітарних наук.

3. Сучасні дослідження в сфері соціально-економічних наук та інформаційних технологій.

4. Актуальна проблематика інженерно-технічних наук та новітніх інформаційних технологій.

Пленарне засідання відкрив ректор ДНУ імені Олеся Гончара, професор Сергій Оковитий. Ректор зазначив, що конференція є платформою для побудови нових співробітництв і партнерств, наголосивши, що молодь – майбутне академічного світу та її внесок відіграє істотну роль у формуванні подальших наукових розвідок в Україні та за її межами. Проректор з наукової роботи, доцент Олег Маренков закцентував увагу на важливості участі студентів та аспірантів у конференції для їхнього наукового зростання. Декан ФУІФМ, професорка Ірина Попова підкреслила, що знання іноземної мови, зокрема англійської, сприяє мобільності українських студентів та їхньому безпосередньому залученню до світового інформаційно-освітнього простору. Завідувачка кафедри англійської мови для нефілологічних спеціальностей, професорка Олена Гурко побажала учасникам конференції натхнення, конструктивної роботи та успішних виступів.

Модераторкою пленарного засідання була доцентка кафедри англійської мови для нефілологічних спеціальностей Ольга Посудієвська. Особливу увагу привернула наукова розвідка «Розумне місто: всесвітній досвід» Ольги Вербоноль (студентка Ягеллонського університету) та дослідження Тамари Кирпити «Ефект жахливої долини та його прояв у сучасній культурі» (доцентка кафедри перекладу та іноземних мов Українського державного університету науки і технологій).

Оргкомітет бажає усім учасникам успіхів у науковій діяльності та запрошує до подальшої активної співпраці!

Кафедра англійської мови
для нефілологічних спеціальностей


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram