Версія для друку

Програма Erasmus+ Ukraine надає можливості для всебічного розвитку

Третьокурсниці факультету систем і засобів масової комунікації Яна Дудко, Олена Карнаух та Дарина Тарасенко протягом кількох місяців навчалися у Вроцлавському університеті (Польща) за програмою академічних обмінів ЄС Erasmus+ у межах угоди між ДНУ та Вроцлавським університетом.

Студентки стверджують, що програма Erasmus+ Ukraine надає можливості для всебічного розвитку.

Слово дівчатам:

– Навчання в Інституті інформатики Вроцлавського університету було для нас насичене не тільки лекційною інформацією, а й безпосередньо воркшопами.

Нам пощастило відвідати предмети, які урізноманітнювалися активною журналістською практикою. Наприклад, курси з Advertising, Media Genres, Media Law and Copyright вчили аналізувати та асимілювати інформацію, аби потім правильно подавати її споживачеві.

Курси з Communication Theory та Intercultural Communication приділяли значну увагу самій комунікації та її видам. На таких курсах ми активно вивчали поняття «комунікації» та окреслювали її у вигляді фінальних проєктів.

Public Relations та Trends and Innovations зосереджувалися на вивченні та правильному розборі, поданні інформації, де ми протягом усього семестру готували свої проєкти.

Press Workshop та TV Workshop – це суцільна практика. Нам надавався повний політ фантазії, який обмежувався коротеньким технічним завданням.

Також ми отримали ресурс для занурення в культуру країни, що приймає, розваг та подорожей. Головне – правильно скористатися наданими можливостями. Під час своєї мобільності у Вроцлаві ми не тільки набули унікального досвіду навчання у провідному навчальному закладі Польщі, а й подорожували Європою. Ми побували в Німеччині та Нідерландах, познайомилися з культурою цих країн, відвідали:

– Берлінський музей мистецтв;

– музей Холодної війни;

– Берлінський музей кінематографу;

– Музей сучасного мистецтва в Амстердамі.

Загалом, навчання було досить активне, цікаве та неупереджене. Це чудова можливість реалізації, знайомств та розвитку, яку надала не тільки програма, а й наш Дніпровський університет. Дуже вдячні всім, хто посприяв нашій участі в академічній мобільності.


Відділ по роботі з міжнародними організаціями
та іноземними партнерами


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram