Версія для друку

Партнерство задля розвитку науки і виробництва

19 квітня у Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара відбулося підписання угоди про науково-технічне співробітництво із Всеукраїнською громадською організацією «Українська горіхова асоціація» (м. Дніпро).

Договір підписали ректор ДНУ Сергій Оковитий та президент Асоціації Геннадій Юдін. Двостороння угода передбачає проведення наукових досліджень і консультацій для виробників, а також надання баз практики для здобувачів освіти.

Співробітництво між ДНУ та нашою Асоціацією має не тільки стратегічне значення для розвитку співпраці науки і виробництва, але й для розвитку харчових технологій та переробки аграрної продукції, – відзначив президент Української горіхової асоціації Геннадій Юдін.

У перспективі: переробка аграрної продукції та виготовлення нових продуктів харчування й розвиток пермакультури – вирощування додаткових культур у горіхових садах, використання зрошувальних водойм для потреб аквакультури.

Додатково між представниками біолого-екологічного факультету ДНУ і партнерами з Асоціації пройшли перемовини щодо надання ботанічному саду Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара сортових рослин для поповнення колекційного фонду.

Також домовлено про проведення наступних зустрічей для вирішення тактичних завдань у межах співпраці, які відбудуться на кафедрах загальної біології та водних біоресурсів і харчових технологій.

Проректор з наукової роботи
Олег Маренков


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram