Версія для друку

Засідання Спілки ректорів ЗВО України

12 квітня на базі Національного університету «Києво-Могилянська академія» відбулося засідання Спілки ректорів закладів вищої освіти України. Із очільниками ЗВО спілкувалися міністр освіти і науки України Оксен Лісовий, голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков, генеральний директор директорату фахової передвищої, вищої освіти Олег Шаров та інші. У роботі Спілки взяв участь ректор Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара Сергій Оковитий.

У порядку денному було обговорення взаємодії Спілки ректорів з Міністерством освіти і науки, питання запобігання корупції в закладах вищої освіти, зокрема, усунення конфлікту інтересів, захист майнових прав університетів як балансоутримувачів державного майна та інші.

Міністр освіти і науки Оксен Лісовий закликав учасників засідання до конструктивного діалогу з урахуванням, з одного боку, експертної думки керівництва вишів, з іншого боку – сучасних викликів, що постали перед країною в умовах воєнного часу.

«Для хороших адекватних рішень нам потрібен діалог, співпраця, взаємодія. Але є державна мета, є глобальний виклик і є трансформації, без яких ми не виживемо як нація. ЗВО або стають лідерами цих трансформацій, або відходять у минуле. Це наш із вами вибір, наша роль і виклик, адже реформа освіти сьогодні повинна стати динамічною трансформацією постійних змін. Я вірю в нашу освіту і вірю в наших людей», – зазначив пан Оксен Лісовий.

Також ішлося про виховання нульової толерантності до корупції в українському суспільстві, де саме освітяни мають стати провідниками цієї ідеї від молодшої школи до ЗВО. Цю ж тему продовжив голова НАЗК Олександр Новіков, який акцентував увагу на нормах законодавства щодо конфлікту інтересів та заходах із врегулювання цих питань.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram