Версія для друку

Відновлення гуртожитків за підтримки ACTED

Представники Міжнародної гуманітарної організації ACTED разом із керівництвом Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара провели нараду щодо відновлювальних робіт у гуртожитках, де мешкають викладачі з тимчасово переміщених університетів Донеччини.

Протягом року нашим студентам і колегам з окупованих територій чи місць бойових дій вже неодноразово надавалася допомога від цієї французької неурядової організації. Зокрема, до гуртожитків ДНУ передавалися мікрохвильові печі, бойлери, холодильники, обігрівачі, дрібна побутова техніка, продукти харчування, побутова хімія тощо.

Сьогодні ж обговорювали ремонт кімнат у гуртожитку №1 та в інших гуртожитках, де мешкають співробітники Донбаського державного педагогічного університету зі Слов’янська та Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля із Северодонецька.

Ректор ДНУ Сергій Оковитий подякував благодійникам за вже надану допомогу та окреслив подальші спільні дії:

- Із перших місяців війни ми надали прихисток родинам наших студентів, які мешкали на тимчасово окупованих територіях, та колегам із двох університетів. Підтримка таких потужних міжнародних організацій, як Міжнародна організація з міграції (МОМ), Червоний Хрест України, ACTED, Агентство ООН у справах біженців (UNHCR) та інших, допомогли людям, які втратили все, облаштувати побут у новому місті. Тепер ми переходимо до нового етапу – ремонту кімнат, тепломереж і водопостачання, електротехнічних робіт і підписуємо договір, який врегульовує аспекти нашої взаємодії.

Проректор з адміністративно-господарчої роботи Максим Тороп, проректор з правових питань та розвитку Герман Петер, директор студентського містечка Павло Статкевич та головний інженер ДНУ Володимир Шевгеник обговорили з представникам ACTED види робіт, терміни виконання тощо.

Альона Кутенко, офіцерка проєкту, спрямованого на поліпшення умов проживання внутрішньо перемішених осіб, розказала про плани ACTED:

- У нас вже налагоджена співпраця із керівництвом переміщених на базу ДНУ університетів, ми неодноразово надавали допомогу безпосередньо мешканцям ваших гуртожитків, а тепер хочемо масштабувати діяльність. Зокрема, плануємо встановлення метало-пластикових вікон, надання матеріалів для ремонту житлових кімнат та приміщень загального користування, передачу двох генераторів (дизельного і бензинового) та інше. У нас багато планів, і хотілося б максимально реалізувати все можливе, щоб поліпшити життя постраждалих внаслідок війни людей. Ми розпочинаємо з гуртожитка №1, в перспективі – №№ 5 та 7.

Також пані Альона Кутенко запросила представників ДНУ на тренінг для представників колективних центрів проживання ВПО, організований ACTED.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram