Версія для друку

За вірну службу ДНУ

30 березня у Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара відбулося урочисте вручення медалей «За вірну службу ДНУ». На знак офіційного визнання та вшанування особистих заслуг перед ДНУ почесну відзнаку отримали четверо науково-педагогічних працівників університету.

Почесна медаль «За вірну службу ДНУ» є вищою заохочувальною відзнакою Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара. Бути нагородженими нею цього року удостоєні: Тетяна Всеволодівна Корнякова – завідувачка кафедри адміністративного і кримінального права юридичного факультету, докторка юридичних наук, професорка; Інна Павлівна Жирова – старша лаборантка кафедри цивільного, трудового та господарського права юридичного факультету; Валерій Миколайович Турчин – завідувач кафедри статистики й теорії ймовірностей механіко-математичного факультету, кандидат фізико-математичних наук, доцент; Володимир Васильович Манюк – доцент кафедри наук про Землю хімічного факультету, кандидат геологічних наук, доцент. Відповідний наказ ректора Сергія Оковитого №82-к вийшов 31 січня 2023 року.

Інна Жирова має найбільший стаж роботи в Дніпровському національному університеті – 48 років! Співробітницею нашого університеті Інна Павлівна стала у 1974 році. Починала методистом заочного факультету й паралельно викладала географію на підготовчих курсах. Оскільки вже мала науково-методичні друковані праці, Інна Жирова була переведена на посаду методиста вищої категорії, яку обіймала впродовж 20 років. У 2005 році її запросили працювати старшою лаборанткою кафедри цивільного та господарського права юридичного факультету, де вона професійно оформлює кафедральну документацію і звітність для ректора та навчальної частини, друкує й тиражує допоміжні матеріали для освітнього процесу, інформує викладачів про заходи тощо.

Професор Валерій Турчин має 45 років стажу роботи у колективі Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара. Із 1978 року – доцент, із 1999 року – професор кафедри теорії функцій. У 2004 році Валерій Миколайович став професором і завідувачем кафедри статистики й теорії ймовірностей механіко-математичного факультету ДНУ. Саме за участі В.М. Турчина у 1997 році на факультеті відкрилася спеціальність «Статистика». За цією спеціальністю професор Турчин нині є головою робочої групи Міністерства освіти і науки України з розробки стандартів вищої освіти. Також Валерій Турчин є автором понад 130 наукових i науково-методичних праць, 19 навчальних посібників та підручників із грифом «Затверджено Міністерством освіти України для студентів вищих навчальних закладів». На сьогодні книги Валерія Миколайовича є робочими як для викладачів, так і для студентів провідних університетів України, у яких користується авторитетом. Окрім всього, В.М. Турчин входить до складу журі обласних математичних учнівських олімпіад та вченої ради рідного механіко-математичного факультету ДНУ.

Правниця Тетяна Корнякова працює в університеті 10 років. Із 2014 року очолює кафедру адміністративного і кримінального права. Наукові інтереси професорки зосереджуються на: організації і діяльності органів прокуратури; історії злочинності; теорії запобігання злочинності; віктимологічному моделюванні; державній політиці запобігання і протидії корупції. Тетяна Всеволодівна також є членом редакційних колегій збірника «Актуальні проблеми вітчизняної юриспруденції». Раніше, ще до завершення юридичного факультету ДНУ у 1995 році, вона працювала в органах прокуратури. Із 2002 по 2010 роки була заступницею Генерального прокурора України. У 2004 р. – радниця Президента України та голова Координаційного комітету по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю при Президентові України. У 2010-2013 роках – заступниця Міністра палива та енергетики України, а у 2013-2014 роках – радниця віцепрем’єр-міністра України. Має численні державні та відомчі нагороди.

Володимир Манюк є співробітником ДНУ протягом 28 років. Активна багаторічна діяльність доцента Манюка – приклад для колег та студентської молоді. Його педагогічна та наукова робота пов’язана з дисциплінами геологічного напряму, адже Володимир Васильович є провідним фахівцем із геологічних пам’яток природи України. Як науковий консультант В.В. Манюк бере активну участь у проведенні державної геологічної зйомки, а ще організовує і керує польовими геологічними практиками на базі Львівського національного університету імені Івана Франка. Володимир Манюк також є членом редакційної колегії міжнародного журналу Sustainable Geoscience and Geotourism (SGG, SciPress Ltd, Switzerland) та головним редактором журналу Journal of Geology, Geography and Geoecology, що входить до фахових видань України (категорія А) і до міжнародної наукометричної бази Web of Science. До речі, включення цього журналу до Web of Science є особливою заслугою Володимира Васильовича.

Високий рівень роботи, яку здійснили представлені до нагородження співробітники ДНУ, відзначив на церемонії вручення медалі ректор професор Сергій Оковитий:

Я дуже радий сьогодні вручити Вам таку високу нагороду нашого університету. Ви, дійсно, маєте видатні здобутки, які відзначив наш університетський колектив: вчена рада, нагородна комісія, профспілковий комітет і Ваші структурні підрозділи. Я щиро вдячний Вам за той неоціненний творчий внесок, наполегливу та різносторонню працю, яку Ви сумлінно багато років виконуєте в університеті, – сказав, звертаючись до нагороджених, Сергій Іванович.

Слова щирої вдячності за плідну роботу та сприяння зростанню молодому поколінню на адресу знаних колег також висловили виконувачка обов’язків проректора з науково-педагогічної роботи Наталія Гук та голова профспілкової організації ДНУ Євген Сніда.

Ваш внесок у розвиток Alma mater, справді, доволі важко оцінити словесно. Дякуємо Вам сьогодні й сподіваємося, що Ви і далі із задоволенням підтримуватимете студентство й ділитиметеся власним досвідом на користь всього нашого університетського колективу, – наголосив Євген Сніда.

Велика подяка за те, що навчаєте всьому, що вмієте і добре розумієте самі. Зичимо Вам міцного здоров’я, наснаги і подальших творчих здобутків! – побажала колегам Наталія Гук.

Увесь колектив Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара приєднується до побажань, шановні володарі почесної медалі «За вірну службу ДНУ». Невичерпної вам життєвої енергії на нові звершення і професійні здобутки! Цінуємо Вашу працю!

До відома:

Традиційно найвищою відзнакою Alma mater нагороджуються науково-педагогічні, наукові, педагогічні та інші працівники університету, які зробили вагомий внесок у справу підготовки висококваліфікованих фахівців для різних галузей освіти, науки, виробництва, культури та спорту, а також сумлінну багаторічну працю зі становлення й розвитку ДНУ; організацію та проведення важливих для успішного функціонування ДНУ заходів та кампаній.

До представлення на отримання медалі враховуються такі досягнення претендентів, як: стаж роботи; наявність державних нагород та інших заохочувальних відзнак державних органів управління чи відомчих нагород освітніх і наукових установ України, так само як і наявність заохочувальних відзнак університету за особливі заслуги в розвитку ДНУ.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram