Версія для друку

Інформування щодо стипендіального забезпечення

Розʼяснює в.о. проректора з науково-педагогічної роботи професорка Наталія Гук:

- Конкретний обсяг стипендіального фонду кожному ЗВО, зокрема й ДНУ, надається Міністерством освіти і науки України за бюджетною програмою 2201190 «Виплати академічних стипендій студентам (курсантам), аспірантам, докторантам закладів вищої та фахової передвищої освіти». Ці кошти можуть бути використані лише на виплату академічних стипендій і не можуть перерозподілятися університетом на інші виплати.

Рішення про ліміт стипендіатів ухвалюється вченою радою ДНУ відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 12.07.2004 року №882, абз. 17 п. 13, де зазначено:

Перед початком підведення підсумків кожного семестрового контролю вчена (педагогічна) рада відповідного закладу освіти з урахуванням видатків на стипендіальне забезпечення, затверджених закладу освіти в установленому законодавством порядку, визначає однаковий для всіх факультетів, навчально-наукових інститутів (відділень), курсів та спеціальностей (предметних спеціальностей, спеціалізацій*) ліміт стипендіатів, яким буде призначатися академічна стипендія за результатами такого семестрового контролю. Цей показник встановлюється у відсотках (у діапазоні від 40 до 45) фактичної кількості студентів денної форми здобуття освіти, які навчаються за державним (регіональним) замовленням на певному факультеті, в навчально-науковому інституті (відділенні), курсі за певною спеціальністю (предметною спеціальністю, спеціалізацією*) станом на перше число місяця, наступного за датою закінчення семестрового контролю згідно з навчальними планами для відповідних факультетів, навчально-наукових інститутів (відділень), курсів та спеціальностей (предметних спеціальностей, спеціалізацій*).

(абзац сімнадцятий пункту 13 у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 02.12.2021 р. N 1256, із змінами, внесеними згідно з постановам Кабінету Міністрів України від 01.09.2021 р. N 933, від 26.01.2022 р. N 46, яка застосовується з 01.01.2022 р.)

Відповідно до п. 7 Примірного порядку формування рейтингу успішності студентів, курсантів невійськових вищих навчальних закладів (наукових установ) для призначення академічних стипендій, затвердженого наказом МОНУ від 20.02.2017 №261, вчена рада університету в межах виділених Міністерством освіти і науки України видатків на стипендіальне забезпечення здобувачам вищої освіти ДНУ (студентам і аспірантам) та докторантам розглядала питання призначення загального ліміту стипендіатів та ліміту стипендіатів, яким призначається академічна стипендія за особливі успіхи у навчанні на основі здобутого ними рейтингового балу (може бути різним для факультетів, курсів та спеціальностей).

До складу вченої ради університету, яка ухвалює відповідні рішення шляхом голосування, входить семеро студентів з різних факультетів ДНУ, четверо з яких були присутні на засіданні вченої ради 16 лютого 2023 року при обговоренні та затвердженні лімітів стипендіатів, в тому числі – за особливі успіхи у навчанні.

Під час засідання було оголошено зміст питання щодо затвердження ліміту стипендіатів, надано розʼяснення, а також відбулося голосування та ухвалено рішення про такі ліміти стипендіатів.

Витяг з протоколу № 7 засідання вченої ради від 16.02.2023 року щодо встановлення лімітів стипендіатів додається.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram