Версія для друку

День відкритих дверей – яскравий івент від ДНУ

25 березня, у суботу, Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара радо відкрив двері для абітурієнтів. Майбутні вступники та їхні батьки завітали в головний корпус на День відкритих дверей, щоб дізнатися більше про омріяний заклад вищої освіти.

Із перших кроків гості одразу поринули в яскравий і динамічний світ нашого університету. Подорожуючи поверхами корпусу, особисто знайомилися з оригінальними експозиціями усіх 14 факультетів ДНУ. На креативних локаціях допитливих абітурієнтів гостинно зустрічали викладачі та студенти, які щиро допомагали старшокласникам визначитися з майбутньою професією. Кожен факультет представив щось особливе. Так, представники факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства запропонували відвідувачам костюмовану імпрезу, що представляла всі країни, мови яких вивчаються на факультеті. Митці представили експозицію художніх студентських робіт. Історики ДНУ продемонстрували вражаючі музейні експонати – численні історичні артефакти, що знаходяться в колекції університетської археологічної експедиції. Викладачі і студенти кафедри харчових технологій хімічного факультету облаштували окрему гастрозону, де усі зацікавлені могли спробувати на смак крафтові харчові продукти та здобути сертифікати дегустаторів І рівня. А фахівці юридичного факультету навіть створили власну імпровізовану залу суду, де кожен охочий міг виявити свій хист у ролі присяжного, а абітурієнтам «присудили» 4 роки навчання в бакалавраті. Ці та інші, не менш захоплюючі та нестандартні активності чекали в той день на гостей ДНУ – тематичні квести, інтелектуальні конкурси і вікторини із розіграшом призів, інформаційні стріми, барвисті фотозони тощо.

Під час такого живого спілкування з представниками університету абітурієнти мали можливість отримати відповіді на всі хвилюючі запитання. Так, студенти поділилися з майбутніми вступниками власними враженнями від навчання, розповіли про насичені студентські будні та додаткові можливості для творчого саморозвитку в ДНУ. А викладачі проконсультували школярів щодо усіх сучасних спеціальностей, які пропонує наш університет, ознайомили з особливостями навчання у ДНУ і перспективами застосування отриманих знань на практиці.

Абітурієнти та їхні батьки мали змогу особисто поспілкуватися з керівниками університету та фахівцями приймальної комісії. У змішаному форматі (очно і дистанційно) були організовані дві зустрічі. Ректор Сергій Оковитий наголосив, що незважаючи на поважний вік ДНУ, – а університету виповнюється 105 років! – заклад динамічно розвивається та оновлюється задля майбутніх студентів. Ректор представив нові освітні програми, спрямовані на зміцнення обороноздатності нашої держави та розвиток у повоєнний час: «Комп’ютерний інжиніринг безпілотних літальних апаратів і комплексів», «Диджитальні медіа», «Хімія лікарських речовин», «Ресторанні та крафтові технології здорового харчування», «Геоекологічний інжиніринг», «Польська мова та література» та інші. Також у розмові з майбутніми вступниками Сергій Іванович окреслив найбільш затребувані серед абітурієнтів та на ринку праці спеціальності та перспективи працевлаштування у топових роботодавців регіону завдяки студентській програмі «Перше робоче місце», що діє в ДНУ. А ще багато говорили про інші переваги навчання в класичному університеті – стипендіальна підтримка студентів, широкі можливості закордонних академічних обмінів тощо.

Із етапами вступної кампанії 2023 року та її відмінностями від минулорічної абітурієнтів ознайомив відповідальний секретар приймальної комісії Олександр Кузенков, а Андрій Кобченко повідомив про умови вступу для пільгових категорій абітурієнтів.

Докладніше про наповненість освітніх компонентів та відмінності між різними освітніми програмами абітурієнтам розповіла виконувачка обов’язків проректора з науково-педагогічної роботи Наталія Гук.

Тож присутні на Дні відкритих дверей потенційні вступники ДНУ отримали чимало корисної інформації про наш університет і зуміли краще зорієнтуватися серед широкого спектру сучасних професій та особливостей цьогорічної вступної кампанії.

Наприклад, учню дніпровського НВК №59 Микиті вдалося точно визначитися зі своїм подальшим вибором. Юнак має намір вступати до ДНУ на спеціальність 121 Інженерія програмного забезпечення.

Я планую навчатися на факультеті прикладної математики ДНУ, адже маю наочний приклад і гарні відгуки свого старшого брата. Він нещодавно закінчив магістратуру за цією ж спеціальністю і вже працює за фахом. Саме там, як він розповідає, він зустрів чудових викладачів, що «горять» своєю роботою та знайшов справжніх друзів, з якими тепер разом працює. Тож я так само хочу стати програмістом і спробувати себе в розробці сайтів, –говорить Микита.

А от Марія Терещенко, учениця Фінансово-економічного ліцею при Університеті митної справи і фінансів, попри те, що досить успішно опановує спеціальні економічні дисципліни, обирає між фахом у міжнародних економічних відносинах та філологією.

Батьки навіть радять обрати журналістський фах, бо бачать в мені певні таланти. Але особисто я схиляюся більше до філологічної спеціальності. Вважаю, що у наш час, коли так стрімко розвиваються контакти і торгівля України з азійськими країнами, є попит на знавців і перекладів зі східних мов. Тому відповідно планую спробувати вступити на факультет української й іноземної філології та мистецтвознавства – на спеціальності 035.065 чи 035.069: Східні мови та літератури (переклад включно), перша – китайська/японська. Думаю, мені самій буде цікаво вчитися і це стане вигідним для мого майбутнього.

Відповіді на запитання абітурієнтів можете переглянути в запису:

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram