Версія для друку

Міжнародний культурний обмін «Моя країна – дивовижна»

Студенти Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара стали учасниками міжнародного культурного обміну «Моя країна – дивовижна» (My country has an interesting beauty). Протягом двох днів 13-14 березня молодь із 11-ти країн онлайн розповідала про культурні «родзинки» своїх батьківщин: туристичні локації, які обов’язково варто відвідати; національні страви, які варто скуштувати.

Ініціатор заходу – індонезійський Університет наук та комп’ютерних технологій STEKOM.

Студентки факультету систем та засобів масової комунікації ДНУ Олександра Шевченко та Дарина Тарасенко розповіли про те, чим пишаються українці.

Звісно, ми намагалися показати всю красу нашої України. Розповіли про Запорізьку Січ та про могутніх козаків, про історію Софіївського парку, про Говерлу, Софіївський собор, Лавру, Хотинську фортецю. Проте найбільшу увагу ми приділили складному сьогоденню – війні. Розповіли, що не тільки ракети руйнують красу України, а й дезінформація, яка є зброєю на інформаційному полі бою. Тому сьогодні мурали стали новим місцем натхнення, де митці активно долучаються до створення зображень, які несуть сенс правди та обізнаності, – говорять дівчата.

Студент кафедри харчових технологій хімічного факультету ДНУ Сергій Хричов представив формування особливостей кухні та етнічних вподобань Придніпров’я від часів Трипілля до сьогодення. Він презентував Україну як автентичну та прогресивну країну.

Усі учасники дуже хвилювалися, готувалися. Були чудові презентації. Ми з Сергієм дізналися багато цікавого про кухні та національні страви Кенії, Ефіопії, Пакистану, Індонезії, Малайзії, Лівії та Південної Африки, – розповіла завідувачка кафедри харчових технологій ДНУ доцентка Наталія Кондратюк. – Були вражені способами приготування страв і одночасно пишалися тим, що у нас в Україні і, зокрема, Придніпров'ї, дуже смачна й корисна кухня. А українська кухня, як довів Сергій у своїй презентації, – найдавніша у світі!

Відділ по роботі з міжнародними організаціями
та іноземними партнерами


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram