Версія для друку

Project manager-2 у ДНУ

У Дніпровському національному університет імені Олеся Гончара триває робота за новим проєктом Project manager-2, ініційованим Центром професійного розвитку «Освітня траєкторія» Дніпровської міської ради.

Для підвищення фахової майстерності колег науково-педагогічні працівники ДНУ підготували новий курс для управлінців загальноосвітніми закладами. Протягом лютого-квітня 2023 року дніпровські педагоги та керівники закладів середньої освіти пройдуть цикл занять із управлінської діяльності. У лекціях, підготованих фахівцями факультету суспільних наук та міжнародних відносин, систем і засобів масової комунікації, а також економічного, юридичного і фізико-технічного факультетів ДНУ, педагоги Дніпра більше дізнаються про різні аспекти адміністрування закладу освіти. Від правової площини управління – до методики прийняття управлінських рішень, розбудови комунікаційного менеджменту та дотримання правил кібербезпеки в освітньому просторі.

7 березня відбулося нагородження керівників закладів середньої освіти та педагогів міста за результатами співпраці у 2022 році. Загалом подяки від ректора ДНУ Сергія Оковитого отримали представники 51 дніпровських навчально-виховних комплексів, середніх загальноосвітніх шкіл, гімназій та ліцеїв, які за підсумками минулорічної вступної кампанії підготували до вступу в Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара найбільшу кількість абітурієнтів. Усього у межах такої двосторонньої співпраці в 2022 році студентами ДНУ стали 447 учнів-випускників.

До прикладу, максимальну кількість вступників минулого року нам забезпечила СЗШ №31. Наразі маємо щастя навчати на першому курсі 28 талановитих і розумних її випускників, – розповів на церемонії нагородження ректор Сергій Оковитий. – Загалом, хочу подякувати усім педагогічним колективам, з якими ми співпрацювали, за чудову предметну підготовку випускників і виховання юних громадян України. Адже, попри все, ми разом тримаємо освітянський фронт. Робимо з вами одну велику спільну справу – виховуємо, допомагаємо сформуватися молодим людям фізично, інтелектуально, культурно. Готуємо не лише фахівців, а й гідних громадян нашої великої держави, яка нині бореться з агресором. Дякую вам, що здійснюючи освітньо-виховний процес, ви, шановні педагогічні працівники, знаходите час і натхнення для самовдосконалення, опанування сучасних знань та набуття нових компетенцій. Наприклад, навіть сьогодні в рамках курсу лекцій за спільним проєктом ДНУ із Центром «Освітня траєкторія», ви так само отримаєте кращі напрацювання наших університетських фахівців та зможете спроєктувати цей досвід на підготовку ще кращих і сильніших випускників – потенційних вступників ДНУ. Бо, як показав минулий рік, попри війну і відʼїзд багатьох сімей через безпекову ситуацію, ваші випускники, а наші вступники залишилися з Україною, з ДНУ, – наголосив ректор.

Тому Сергій Іванович запросив учнів закладів-партнерів обирати для навчання в ДНУ й активно боротися за бюджетні місця при вступі у 2023 році. Адже за результатами попередньої вступної кампанії Дніпровський національний університет посів перше місце в регіоні за кількістю вступників, зарахованих на бюджетну форму навчання. Загалом, у 2022 році, попри всі песимістичні прогнози, ДНУ зробив якісний прорив у динаміці набору першокурсників. А саме: нашому університету вдалося збільшити набір на 20%, порівняно із довоєнними роками.

7 березня у стінах ДНУ пройшла очна лекція «Тайм-менеджмент. Бренд закладу освіти. PR-менеджмент» від доцентки ФСЗМК Світлани Іванової.

Моя лекція, насамперед, стосується поняття бренду освітнього закладу. У ній я найперше розглянула, як саме керівники закладів середньої освіти можуть окреслити бренд своєї установи та вибудувати ефективну внутрішню піар-комунікацію. Задля цього я розробила загальні схеми-матриці творення змістовного піар-менеджменту в освітніх установах. Завдяки цим алгоритмам адміністрація зможе не тільки швидко покращити атмосферу всередині колективу, а й створити стійкий позитивний образ свого закладу освіти у зовнішньому середовищі, – розповіла Світлана Анатоліївна.

Багато нового, корисного і креативного очікує від подібних лекцій курсу в ДНУ вчителька географії та природознавства НВК №139 Надія Толкіна.

Переконана, що знання отримані від спеціалістів Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара в майбутньому знадобляться як у роботі вчителя, так і адміністратора освітнього закладу. Саме тому я планую обов’язково поділитися ними зі своїми колегами та учнями, – зазначила Надія Василівна.

Минулого року науковці і викладачі ДНУ брали участь у спільному з «Освітньою траєкторією» інноваційному методичному марафоні із вдосконалення професійних навичок дніпровських освітян. Тоді для вчителів Дніпра університетські фахівці проводили лекційно-практичні онлайн і офлайн-заняття із дев’яти дисциплін: української мови та літератури, англійської мови, математики, фізики, історії, географії, психології, біології та інформатики.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram