Версія для друку

5 наукових проєктів ДНУ отримали фінансування МОНУ

П’ять проєктів фундаментальних і прикладних досліджень, науково-технічних (експериментальних) розробок учених Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара здобули фінансову підтримку Міністерства освіти і науки України.

Роботи науковців ДНУ пройшли конкурсний відбір серед проєктів, виконавцями яких є заклади вищої освіти і наукові установи, що належать до сфери управління Міністерства освіти і науки України. Відповідний наказ МОНУ №232 вийшов 3 березня 2023 року.

Загалом, для фінансування було відібрано 152 проєкти фундаментальних, прикладних досліджень та науково-технічних (експериментальних) розробок з усієї України. Їхнє фінансування за рахунок коштів державного бюджету України розпочнеться з 2023 року.

Так, серед наукових проєктів учених Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, що здобули фінансову підтримку, є:

- «Концепція трансформації рослинності степової зони України для мінімізації негативних наслідків воєнних дій» (фундаментальне дослідження) – керівник: кандидат біологічних наук Барановський Борис Олександрович;

- «Кристали, склокераміка та стекла складних оксидів для техніки подвійного призначення» (прикладне дослідження) – керівник: доктор фізико-математичних наук, професор Волнянський Михайло Дмитрович;

- «Розробка заходів щодо збереження і відновлення водних екосистем, постраждалих від військових дій» (прикладне дослідження) – керівник: кандидатка сільськогосподарських наук, доцентка Шарамок Тетяна Сергіївна;

- «Інноваційна концепція застосування принципів і методів дистанційної екології для оцінки впливу воєнних дій на екосистемні послуги» (фундаментальне дослідження) – керівник: докторка біологічних наук, професорка Кунах Ольга Миколаївна;

- «Створення і удосконалення технологій і матеріалів для ракетних засобів ураження на основі інноваційних конструкторсько-технологічних рішень» (науково-технічна (експериментальна) розробка) – керівник: доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри технології виробництва Санін Анатолій Федорович.

– Проєкти, що розробили біологи НДІ біології та біолого-екологічного факультету, спрямовуватимуться на моніторинг стану навколишнього середовища та відновлення водних і наземних екосистем, які постраждали внаслідок бойових дій. А проєкти наших науковців НДІ енергоефективних технології та матеріалознавства націлені на нові матеріали і вдосконалення технології їх використання, – розповів проректор з наукової роботи, доцент Олег Маренков.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram