Версія для друку

Журналісти важливі

Складне сьогодення нашої країни диктує свої правила. Десятки журналістів працюють у зоні бойових дій, більша частина з них – жінки. Відповідальність за особисту безпеку лягає на самих медійників.

Саме про безпеку журналістів в умовах війни йшлося на тренінгу «Фізична та психологічна безпека журналісток і журналістів під час роботи в районі ведення бойових дій» у Дніпровському центрі журналістської солідарності ДОО НСЖУ. До тренінгу долучилися студенти факультету систем і засобів масової комунікації як наочно, так на платформі MS Teams.

Начальник групи контролю бойового стресу Дніпровської зенітної ракетної бригади капітан Марія Ткаченко докладно розповіла як працювати в екстремальних умовах, зокрема про цифрову безпеку, ризики та запобіжні заходи, про поведінку в полоні, контроль психологічного стану.

Санітарний інструктор Дніпровської зенітної ракетної бригади старший сержант Олена Борисенко розповіла про надання першої допомоги пораненим і травмованим: як правильно користуватися аптечкою, накласти компресійну пов'язку й турнікет, як застосовувати кровоспинні засоби, для чого потрібна термоковдра та інші засоби індивідуальної аптечки.

У пріоритеті має бути життя, наголосили доповідачі, а отже, у жодному випадку не можна ставити ексклюзив вище персональної безпеки. Жодна історія не варта життя. Але навіть дотримуючись рекомендацій, неможливо повністю виключити із журналістської роботи ризик, особливо під час висвітлення бойових дій.

Наприкінці зустрічі присутні мали змогу індивідуально поспілкуватися зі спікерами й тренерами, оглянути аптечку, приміряти бронежилет та каску.

В.о. завідувача кафедри масової та міжнародної комунікації
Людмила Хотюн


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram