Версія для друку

Стратегічна сесія МОНУ з розвитку педагогічної освіти

1 березня ректор Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара Сергій Оковитий взяв участь у стратегічній сесії Міністерства освіти і науки України з розвитку педагогічної освіти.

Дводенний форум керівників закладів вищої освіти України приймав Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича.

- Разом із науковцями, народними депутатами та міжнародними партнерами очільники ЗВО дали чесну оцінку сучасному стану справ в українській педагогічній освіті. Делегати намагалися опрацювати усі складові освіти, адже це єдина система, яка може бути ідеальною лише завдяки комплексному підходу. Так, були проаналізовані фактори, що впливають на розвиток освітньої системи, окреслені головні характеристики та можливі методи подолання перешкод для досягнення бажаного рівня розвитку, – зазначив Міністр Сергій Шкарлет.

Учасники зібрання, зокрема, детально розглянули, якою має бути сучасна педагогічна освіта, щоб сформувати компетенції молодого учителя для нової української школи, відповідні очікуванням школярів, батьків та суспільства? Позаяк ідеологія підготовки вчителя чи наставника (тьютора) в Україні має відповідати розвитку сучасного світу й мати необхідні інструменти для роботи у перспективі 20 років. Ба навіть нині, попри воєнний стан в країні, продовжується робота над формуванням освіченого майбутнього.

В обговоренні з Міністром Сергієм Шкарлетом стратегії розвитку педагогічної освіти ректор ДНУ Сергій Оковитий зауважив:

- У Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара при підготовці фахівців у галузі 014 Середня освіта на рівні з педагогічною складовою ми приділяємо велику увагу предметності. Адже тільки залюблені в свій предмет викладачі зможуть «запалити» інтерес дітей до фізики, хімії, біології, математики. Якщо студент чи студентка під час навчання працюють в лабораторії, проводять досліди, цікавляться ще недослідженими питаннями в своїй науковій царині, то такі молоді вчителі будуть цікавими не одному поколінню школярів. Наприклад, якщо в шкільні класи прийдуть наші випускники, які брали участь у проєкті «Студентська ракета», Україна матиме не одне покоління талановитих ракетобудівників, – переконаний Сергій Іванович.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram