Версія для друку

Семінари із забезпечення якості вищої освіти для гарантів освітніх програм

На факультеті економіки Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара відбулася серія методичних семінарів щодо забезпечення якості вищої освіти, у роботі яких взяли участь гаранти освітніх програм, завідувачі та науково-педагогічні працівники кафедр факультету.

Основною метою таких семінарів є обмін інформацією та досвідом щодо особливостей та якості розробки освітніх програм і робочих програм із навчальних дисциплін. Вони вже стали традиційними на факультеті економіки ДНУ та відбуваються кожного навчального року.

Цього разу організаторкою методичних заходів виступила завідувачка кафедри міжнародної економіки і світових фінансів доцентка Наталія Краснікова. Спікерка ознайомила учасників семінарів з основними вимогами до освітньої програми, розробленими Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти, й роботи науково-педагогічних працівників в контексті акредитаційних експертиз. Також йшлося про важливість залучення фахівців-практиків та роботодавців до організації і реалізації освітнього процесу.

Упродовж семінарів учасникам вдалося конструктивно та плідно поспілкуватися та подискутувати щодо:

- основних пунктів положення «Про гаранта освітньої програми Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара» №287 від 13 вересня 2022 р.;

- відповідальності гаранта освітньої програми по координації роботи із розробки та удосконалення ОП, навчального плану та навчально-методичного забезпечення освітніх компонентів ОП;

- критеріїв періодичного перегляду та забезпечення моніторингу якості ОП тощо.

Крім того, Наталія Краснікова зосередила увагу на відповідності науково-педагогічних працівників спеціальності, за якою проводиться викладання, та на ключових аспектах змін у ліцензійних умовах. Наталя Олександрівна зауважила, що мотивація вибору НПП для викладання освітніх компонент за відповідною ОП ґрунтується більшою мірою на академічній кваліфікацій та досвіді професійної діяльності у відповідній сфері.

Учасники семінарів обговорили важливі аспекти забезпечення якості освітніх програм, отримати відповіді на свої запитання та обмінялися думками.

Заступниця деканеси з навчальної роботи
Ольга Пащенко


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram