Версія для друку

Презентація проєкту «MRIYA» від кіберполіції України

На всіх факультетах Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара відбулися онлайн-презентації проєкту MRIYA StopRussia. Нова інформаційна платформа від кіберполіції України спрямована на протидію російській пропаганді у медіапросторі.

Під час презентацій студенти ДНУ більше дізналися про новостворений проєкт MRIYA StopRussia та навчилися ефективно протидіяти російській дезінформації в інтернет-мережі.

Так, винайдена у синергії кіберполіції України та волонтерів, екосистема MRIYA наразі об’єднує всі напрями соціальних ініціатив, у тому числі створені для протидії ворогу під час війни. Сьогодні в проєкті функціонують:

- офіційний сайт;

- основний Telegram-канал «StopRussia|MRIYA»;;

- @stopdrugsbot офіційний бот «StopRussia|MRIYA» для збору нових посилань на ворожі ресурси, а також автоматизованої взаємодії із користувачами;

- офіційний бот «Народний месник» для збору інформації про ворожу техніку, колаборантів, мародерів та іншу оперативну інформацію;

- автоматизований сервіс MRIYA Automatic для боротьби із російською пропагандою;

- гра «Котяцький драйв» для підняття морального духу громадян та допомоги ЗСУ.

Про всі ці соціальні ініціативи, технологічні можливості та безкоштовні сервіси MRIYA нашим студентам докладно розповіли представники національної кіберполіції – інспектори управління протидії кіберзлочинам у Дніпропетровській області Департаменту кіберполіції НП України лейтенант поліції Владислав Чередніченко та лейтенантка поліції Аліна Дябло.

Шановні студенти Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара! Якщо ви не встигли прослухати пізнавальні лекції від фахівців кіберполіції – обирайте свій напрям і долучайтеся до спільноти 260 000 українців, що вже протидіють російській агресії в інтернеті.

Адже кожна дія із виявлення та блокування ворожих ресурсів наближає нас до Перемоги!

Пам’ятайте, сьогодні кожен українець – воїн на своєму фронті. І наш фронт – інформаційний!

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram