Версія для друку

Проєкт ДНУ виграв фінансування за програмою ЄС Horizon 2020

Проєкт Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара здобув фінансову підтримку за рахунок коштів рамкової програми Європейського Союзу з наукових досліджень та інновацій Horizon 2020.

Робота ДНУ «Розробка теоретичних основ створення надлегких ракет-носіїв з полімерних матеріалів» за підсумками конкурсного відбору отримала фінансування обсягом 2 млн 100 тис. гривень.

Авторський колектив проєкту складається з учених фізико-технічного та механіко-математичного факультетів, НДІ енергоефективних технологій і матеріалознавства ДНУ та Інституту технічної механіки НАНУ і ДКАУ. Серед науковців ДНУ доктор технічних наук професор Микола Дронь, доктор технічних наук професор Андрій Дреус, доктор технічних наук доцент Сергій Алексєєнко, доктор технічних наук професор Віталій Ємець, старша наукова співробітниця НДІ Людмила Дубовик та інші.

Загалом у відборі наукових, науково-технічних робіт і проєктів, які фінансуються за рахунок зовнішнього інструменту допомоги ЄС для виконання зобов’язань України у Рамковій програмі ЄС з наукових досліджень та інновацій Horizon 2020, взяли участь 156 проєктів з усієї України. Лише 40 із них були відібрані для фінансування. Відповідний наказ №1159 Міністерства освіти і науки України вийшов 22 грудня 2022 року.

Кошти спрямовуватимуться на підтримку українських проєктів у чотирьох напрямах: «Науково-технічні проєкти, спрямовані на підтримку інноваційної діяльності закладів вищої освіти та наукових установ»; «Науково-технічні проєкти суб’єктів малого і середнього підприємництва, закладів вищої освіти та наукових установ, а також науково-технічні проєкти суб’єктів господарювання, що потребують проведення техніко-економічного обґрунтування за тематичними напрямами»; «Інфраструктурні проєкти для отримання фінансування на закупівлю інструментів, обладнання та устаткування, що необхідні для проведення тестування, прототипування, експериментальних досліджень, створення та випробування дослідних зразків, виготовлення моделей з метою вдосконалення послуги з надання доступу вченим до обладнання та матеріалів для проведення наукових досліджень» та «Наукові роботи за тематичними напрямами».

Зокрема, науковий проєкт учених Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара змагався у тематичному напрямі «Ракетно-космічні технології».

Інформаційно-аналітичне агентство ДНУ
за матеріалами сайту МОНУ


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram