Версія для друку

Нагорода за розвиток економічного мислення молоді

Деканеса факультету економіки Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара Тетяна Гринько відзначена подякою Федерації організацій роботодавців Дніпропетровщини (ФОРД) за підтримку проєкту «Школа економіки».

Особисті вітання і подяку від імені голови ФОРД Віктора Сергєєва Тетяні Валеріївні передала виконавча директорка Центру компетенцій ФОРД Оксана Бутурліна.

Тетяна Гринько очолює регіональну Школу економічного мислення (ШЕМ) для старшокласників, яка діє у межах загального проєкту «Школа економіки». Це українсько-німецький освітній проєкт, який реалізується на Дніпропетровщині протягом двох років. В області вже діють 30 експериментальних проєктних майданчиків у трьох локальних округах: смт Солоному, містах Верхньодніпровськ та Дніпро. Там організовується мережа співпраці між закладами освіти, підприємствами і владою. Зокрема, в Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара за підтримки Центру компетенцій ФОРД у 2022-2023 навчальному році реалізується програма науково-дослідної роботи «Створення регіональної моделі інноваційної профорієнтації на засадах соціального партнерства (Школа економіки)».

 

- Особливо захоплює те, що з початком військової агресії факультет економіки ДНУ не припинив діяльності в програмі. Навпаки, вже за тиждень зібралася робоча група представників ДНУ, яка працювала зі школярами до червня. Тоді учасниками першої (пробної) сесії ШЕМ стали понад 100 дніпровських старшокласників. Ця педагогічна робота була вагомим внеском Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара у розвиток соціального діалогу. Сподіваємося, що в рамках двосторонніх угод із Федерацією та Центром компетенцій університет і надалі успішно розбудовуватиме нашу кооперацію. На цей час, маючи чудові академічні традиції, ДНУ по праву посідає лідуючі позиції у регіоні. І ми віримо, що нарощуючи наше співробітництво, Гончарівський університет тільки поширюватиме свої інновації і слава його зростатиме, – зазначила Оксана Василівна.

Приймаючи заслужену подяку за високий професіоналізм, відданість справі та особливий внесок в організацію освітньо-тренувальної програми для здобувачів загальної середньої освіти Дніпропетровщини, деканеса факультету економіки докторка економічних наук Тетяна Гринько розповіла, наскільки непростими були перші дні роботи Школи економічного мислення:

Із початком військових дій було надзвичайно важко зібрати учасників, адже деякі з них вже виїхали за межі країни. Протягом наступних місяців проблеми в школярів лише накопичувалися і ставало все складніше довести проєкт до кінця. Але ми впоралися. І от у грудні стартувала вже друга сесія ШЕМ. Нещодавно було проведено засідання робочої групи Школи із керівниками закладів середньої освіти, де ми прислухалися до всіх зауважень і пропозицій з удосконалення проєкту. Тож ми відкорегували лекційну програму й додали більше сучасних молодіжних підходів, цікавих учням. Також з’явилися групи нашої спільноти в соціальних мережах, – відзначила керівниця проєкту ШЕМ Тетяна Гринько.

Тепер за оновленою програмою Школи економічного мислення дніпровські школярі мають змогу вивчати ключові аспекти діяльності сучасного фахівця у сфері економіки. Зокрема, учні дізнаються, як працює міжнародна економіка; як створити стартап та вести власний бізнес; про сучасні оподаткування та облік; роль фінансових відносин в економічній системі держави; «секретні матеріали» туристичного бізнесу. А ще проходять курс «Школа лідерства» та беруть участь у діловій грі «Корабельна аварія». Крім того, для старшокласників запланований конкурс наукових робіт, де менторами виступатимуть саме викладачі факультету економіки Дніпровського національного університету.

Паралельно у ДНУ очікується реалізація іншого спільного проєкту з Федерацією організацій роботодавців Дніпропетровщини. Планується, що у серії живих інтерв’ю «Класна робота» з керівниками та викладачами університету потенційні абітурієнти дізнаватимуться, як досягти професійних вершин в освіті й науці.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram