Версія для друку

Співпрацею наближаємо Перемогу!

У Дніпровському національному університеті підписано Меморандум про співпрацю з Повітряним командуванням «Схід» Повітряних Сил Збройних Сил України.

21 грудня у ДНУ відбулася знакова подія – вперше за час війни до університету завітали високі гості – командувач ПВК «Схід» генерал-майор Іван Теребуха і старший офіцер відділу логістики штабу ПВК «Схід» підполковник Сергій Матвєєнко. Керівний склад оперативного об’єднання ЗСУ в університеті вітали ректор Сергій Оковитий, в.о. першого проректора Валентина Сіліч-Балгабаєва, проректори Наталія Гук, Герман Петер, Максим Тороп, представники фізико-технічного, факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем і факультету прикладної математики. Із науковцями ФПМ у ПВК «Схід» вже декілька місяців триває спільна робота на оборонну тематику.

Докладніше про діяльність Повітряного командування «Схід» університетській аудиторії розказав генерал-майор Іван Теребуха. Іван Миколайович – фахівець із зенітно-ракетної техніки, пілот. Як кандидат технічних наук із питань озброєння і військової техніки працював викладачем Національного аерокосмічного університету ім. М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут». Наразі він очолює великий і потужний колектив військових, і саме під його командуванням особовий склад щодня виконує різні бойові завдання з протиповітряної оборони, авіаційної підтримки та територіальної оборони. Генерал-майору дійсно, є, ким пишатися: воїни оперативного об’єднання «Схід» гідно несуть службу, за що отримують державні нагороди. Так, серед підлеглих військовослужбовців уже є три Герої України. Результати роботи наших хоробрих воїнів говорять самі за себе. На їхньому рахунку за весь період бойового чергування – близько 450 уражених ворожих повітряних цілей. Це: 160 крилатих ракет, 31 бойовий літак і 10 гелікоптерів, 260 безпілотних літальних апаратів, 60 «Шахедів» та 3 «Ланцети», збиті у зоні відповідальності підрозділів ПВК «Схід».

Для того щоб ми настільки результативно могли працювати, нам потрібні поради й думки ваших науковців. Знаємо, що високий інтелектуальний потенціал учених університету може реалізуватися в цілком конкретну допомогу, – наголосив командувач Іван Теребуха.

Ми обов’язково розвиватимемо цей напрям співпраці для наближення нашої Перемоги, – запевнив військових ректор ДНУ професор Сергій Оковитий. – Вже маємо певний перелік завдань, де наші спеціалісти можуть допомогти. Тож невдовзі сформуємо робочі групи із кращих фізиків, фізтехівців, механіків, математиків для розвʼязання практичних завдань.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram