Версія для друку

Науковець ДНУ здобув Премію Верховної Ради України

Директор НДІ хімії та геології, професор кафедри фізичної, органічної та неорганічної хімії ДНУ, доктор хімічних наук Віталій Пальчиков став лауреатом Премії Верховної Ради України молодим ученим.

Відповідна постанова Верховної Ради України № 2833-ІХ вийшла 13 грудня 2022 року. Таким чином, професор Віталій Пальчиков став першим вченим Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, хто має обидві вищі нагороди Верховної Ради для науковців – Іменну стипендію та Премію.

Цього разу науковець ДНУ був визнаний за роботу «Дизайн та властивості нових N,O,S-гетероциклів біомедичного призначення».

Усього для вітчизняних учених науковий комітет Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій щорічно призначає 30 премій. Зокрема, в 2022 році були премійовані три роботи представників Дніпропетровської області, у тому числі й дослідження нашого колеги.

Нині Віталій Пальчиков також бере участь у конкурсі науково-технічних розробок за державним замовленням Міністерства освіти і науки України. Вже подано заявку «Розроблення ранозагоювального засобу для військових з підвищеною антимікотичною дією» за пріоритетним напрямом розвитку науки і техніки «Науки про життя, нові технології профілактики та лікування найпоширеніших захворювань». Метою цієї роботи є розробка препарату з підвищеними антимікотичними властивостями для збільшення резистентності шкірних покривів та нігтьових пластинок військових до патогенів в польових умовах та швидкої реабілітації у шпиталях.

Бажаємо українським військовим швидкого одужання, а нашому колезі – подальших успіхів у науці та нових відкриттів. Сил і натхнення для подальших творчих звершень задля Перемоги, відбудови та розвитку України!

Науково-дослідна частина


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram