Версія для друку

Засідання робочої групи Школи економіки

Продовжує свою роботу регіональна Школа економічного мислення (ШЕМ) для учнів старших класів. Школа діє відповідно до програми науково-дослідної роботи за темою «Створення регіональної моделі інноваційної профорієнтації на засадах соціального партнерства (Школа-економіка)» у 2022-2023 н.р. за підтримки Центру компетенцій Федерації організацій роботодавців Дніпропетровщини та Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара.

9 грудня відбулося засідання робочої групи Школи економіки, в якому взяли учать деканеса факультету економіки ДНУ Тетяна Гринько, заступниця деканеси з навчальної роботи Ольга Пащенко, керівники закладів середньої освіти.

Учасники обговорили проведення конкурсу та оформлення конкурсних робіт. Деканеса Тетяна Гринько надала пропозиції щодо удосконалення лекційної програми та наголосила, що лектори факультету економіки ДНУ виступатимуть менторами конкурсних проєктів школярів. Керівники шкіл та ліцеїв зазначили, що учні виявляють неабияку зацікавленість у розробці власних проєктів. Для старшокласників це можливість дізнатися ключові аспекти діяльності сучасного фахівця у сфері економіки.

Лекції за програмою економічної школи розпочалися з 15 грудня 2022 року. Дніпровські школярі дізнаються: як працює міжнародна економіка, як створити стартап та вести власний бізнес, про сучасні оподаткування та облік, роль фінансових відносин в економічній системі держави, «секретні матеріали» туристичного бізнесу. Також учні пройдуть курс «Школа лідерства» та візьмуть участь у діловій грі «Корабельна аварія».

Заступниця деканеси з навчальної роботи
Ольга Пащенко


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram