Версія для друку

Пропонується до обговорення проєкт від МОНУ

Міністерство освіти і науки України підготувало до громадського обговорення проєкт Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти у 2023 році.

ЗНО було і залишається основним механізмом прозорого вступу до закладів вищої освіти, який користується довірою українського суспільства. Однак в умовах воєнного стану існують перешкоди щодо його організації та проведення в традиційному форматі. Зокрема, неможливо охопити тестуванням потенційних вступників до українських ЗВО, які тимчасово перебувають за кордоном.

Саме тому МОН розглядає проведення у 2023 році удосконаленого НМТ як альтернативу ЗНО.

Наголошується, що проведення вступних випробувань у вигляді НМТ буде можливим з урахуванням ухвалення відповідного Закону депутатами ВРУ.

Зауваження та пропозиції до проєкту прийматимуть у формі порівняльної таблиці до 27 грудня 2022 року.

Попередні характеристики структури НМТ:

🔹Передбачено проведення національного мультипредметного тесту (НМТ), який складатиметься з чотирьох обов’язкових предметів (української мови, математики, історії України та іноземної мови).

🔹На магістратуру вступників зараховуватимуть за результатами єдиного вступного іспиту (ЄВІ) для всіх спеціальностей та єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ) для окремих спеціальностей.

🔹Передбачено зберегти усі пільги та пільгові категорії, зокрема для жителів тимчасово окупованих територій.

Більше інформації читайте на сайті МОН.

За матеріалами сайту Міністерства освіти і науки України


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram