Версія для друку

Артпроєкт «Філософія на Філософській»

Проєкт «Філософія vs мистецтво для дітей і дорослих» четвертий рік поспіль реалізується у нашому місті за активної участі кафедри філософії Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара.

Унікальність проєкту полягає у спробі поєднання філософської рефлексії із засобами художнього світобачення, що втілюється у лініях, формах і фарбах. Ідею запропонувала випускниця магістратури ДНУ за спеціальністю «Релігієзнавство», член Нацiональноï спiлки художникiв Украïни Юлія Барко. Символічно, що вдруге проєкт відбувається у затишному і гостинному просторі Будинку мистецтв (директорка – Людмила Діннік), який знаходиться на вулиці Філософській, 23. Тому і нова назва відображає сутність процесу: «Філософія на Філософській». Активну підтримку проєкту у рамках програми «Українською, будь ласка» здійснює Департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради.

Цьогоріч проєкт присвячений 300-річчю з дня народження Григорія Сковороди та Всесвітньому дню філософії. Відтак, 3 грудня у Facebook у форматі лекції-спілкування відбулася тематична онлайн-зустріч. Свою інтерпретацію особистості і філософського шляху Григорія Сковороди репрезентували професор кафедри філософії ДНУ Сергій Шевцов і доцентка Вікторія Вершина. А художня керівниця Будинку мистецтв Валентина Слобода розповіла як висвітлено образ українського Сократа у мистецтві.

Головною метою проєкту «Філософія vs мистецтво для дітей і дорослих» є залучення широкого кола дніпрян до філософування на екзистенційному рівні, сприяння формуванню цілісного світогляду, досягнення гармонії у світі складності і невизначеності.

Тож запрошуємо всіх бажаючих долучитися до нашого артзаходу – створити авторські твори на філософську тематику (малюнки, картини будь-якого розміру) та надіслати на пошту: vystavkabudynok@gmail.com чи привезти до Будинку мистецтв. Опісля на вас чекає відкриття виставки, нові цікаві знайомства та підведення підсумків виконаної роботи із врученням дипломів, сертифікатів та авторських премій.

Кафедра філософії


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram