Версія для друку

Як зберегти унікальну колекцію Акваріуму ДНУ в блекаут

Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара готувався до газового шантажу росії протягом зимового періоду. Передбачалося, що саме за відсутності газового опалення, ми зможемо електроенергією забезпечити нормальне існування живої колекції прісноводної флори і фауни в ННК "Акваріум". Однак ми зіткнулися з проблемою відсутності електрики...

– Влітку нами був закуплений генератор на 25 кіловат. Але щоб його підтримувати, необхідне дизельне паливо – близько 100-150 літрів на добу. Тобто майже 7000 гривень щодобово. Для підтримання нашої колекції в живому стані ми також придбали 20 керамічних обігрівачів, які за допомогою волонтерів були доставлені в Акваріум.

На жаль, цього не вистачає, щоби постійно підтримувати потрібну теплоємність для центрального акваріуму на 100 тонн і 20 акваріумів по 1 тонні, – говорить проректор з наукової роботи Олег Маренков.

Звісно, своїми силами Акваріум ДНУ не здатен впоратися із такою ситуацією. І вже звернувся до Європейської асоціації зоопарків та акваріумів (EAZA – the European Association of Zoos and Aquaria). Наші фахівці отримали листа-погодження на фінансову підтримку від європейських колег. Наразі готуються всі необхідні документи.

Докладно про проблеми акваріуму ДНУ дивіться у сюжетах:

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram