Версія для друку

У Палаці студентів працює благодійна фотовиставка

Успішні юристи, економісти, журналісти, які у лютому 2022 року пішли добровольцями на фронт і боронять рідну землю… Студенти-волонтери, що займаються з дітьми з Маріуполя, розважають малечу і відволікають від пережитих жахів війни… Викладачі, які після лекцій і консультацій йдуть плести маскувальні сітки, збирають гуманітарну допомогу для поранених, підтримують колег-переселенців… Усіх їх – випускників ДНУ, нинішніх студентів і педагогів, друзів університету – об’єднало прагнення протистояти ворогові. Кожен із них прийняв виклик агресора і міцно тримає свій фронт вже дев’ять місяців.

Саме про них, невтомних університетських бійців проти гібридної агресії, розв’язаної росією, розповідає фотовиставка «У кожного свій фронт», яка відкрилася вчора у Палаці студентів ДНУ. Так, факультет економіки і факультет української й іноземної філології та мистецтвознавства надали для експозиції мистецькі роботи, що відображають погляд молоді на сьогодення через художній концепт неприйняття війни. Юридичний та факультет систем і засобів масової комунікації презентували світлини своїх студентів і співробітників, які наразі виконують дуже важливу місію – стоять на захисті держави на передовій і в тилу. А на світлинах факультету психології та спеціальної освіти – невтомна робота університетських волонтерів – учасників Центру соціальних ініціатив і волонтерства ДНУ.

Гостей заходу привітав ректор Дніпровського національного університету імені Олеся Сергій Оковитий.

- Сьогодні разом зі всією Україною ми протистоїмо жорстокій навалі безжального ворога. Нам, людям науки, які піклуються про збереження природи, винаходять ліки проти смертельних захворювань, аналізують прекрасну поезію, розвивають новітні технології, працюють заради добробуту людства, неприйнятна сама думка про антигуманний характер війни. Ми виховували наших випускників заради щасливого майбутнього, працювати на розвиток суспільства.

Однак ми прийняли цей виклик орди, озброєної ракетами і танками. Кожен з нас прийняв цей виклик і міцно тримає свій фронт. Сьогоднішня фотовиставка – а це майже 50 світлин – про кожного з нас. Наші випускники, викладачі та студенти, і фізики, і лірики, взяли в руки зброю, зокрема й високотехнологічну зброю, що надали партнери, та захищають рідну землю. Кожен наш факультет із перших днів війни по максимуму чинить опір, – підкреслив на відкритті Сергій Іванович.

Також на виставку завітали начальниця Управління науки, вищої та професійно-технічної освіти Департаменту освіти і науки ДніпроОВА Любов Кравченко та очільник Козацького Благодійного фонду «Меморіал Сірка» Олександр Юр’єв.

У цьому році наш Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара відзначає 104-ту річницю з дня заснування, а Палац студентів ДНУ – 70- літній ювілей в статусі Палацу культури молоді. Саме цим датам колективи Палацу студентів присвятили благодійний концерт і виставку.


- Кожна свідома людина задається питанням: «Як я можу допомогти перемогти ворога?» Так народилася наша виставка – прості речі стають інструментами впливу на свідомість суспільства. Наприклад, студентки факультету економіки Софія Кривонос і Марія Денісова зробили серію фотографій, яка називається «Неприйняття реальності». Наші студенти факультету української та іноземної філології та мистецтвознавства також вважають, що необхідно відобразити емоції, які викликає війна. Із цим активно працює мова плакату.

Тож це перша наша спроба. Ми будемо і далі збирати фото наших героїв, тому кожен факультет зможе долучитися, – розповіла директорка Палацу студентів Оксана Рудковська.

Метою акції став збір коштів на допомогу обласному військовому шпиталю. Від самого початку війни наш університет неодноразово збирав кошти на медикаменти для поранених. Тепер згуртована університетська родина хоче долучитися до облаштування нового хірургічного корпусу військового шпиталю – і відкриває збір на помпу для аспірації та іригації і супутні матеріали, які можуть зберегти життя поранених військовослужбовців. Це лапароскопічне обладнання шведської компанії Brightfield використовуватиметься під час ендоскопічних операцій для підтримання заданого тиску.

До благодійної акції із придбання вартісного технологічного обладнання може долучитися кожен. Добровільні внески приймаються на спеціальний рахунок у Monobank.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram