Версія для друку

Сертифікати за навчальну практику в Італії

17 листопада відбулося урочисте вручення сертифікатів про проходження навчальної практики студентів Дніпровського національного університету імені Олеся у закладах Асоціації UCM-Italy – підприємствах рекреаційної індустрії Італії.

Заслужені сертифікати 14 представникам факультету економіки та хімічного факультету особисто вручив президент Асоціації UCM-Italy Паоло Брешіа. Протягом 2022 року навчальну практику за спеціалізаціями в Італії пройшли студенти кафедри харчових технологій, кафедри туристичного бізнесу та гостинності, кафедри економіки, підприємництва та управління підприємствами й кафедри маркетингу та міжнародного менеджменту. Це: Анастасія Куліш, Юлія Решетняк, Софія Тютюнник, Марина Нагнибіда, Вероніка Синельник, Катерина Духович, Олексій Костиря, Гліб Шептій, Маргарита Плетнєва, Олена Плєхунова, Єлизавета Старосельська, Маріана Каліберда, Єлизавета Горпиняк та Катерина Здоровенко. Усі вони отримали відповідні сертифікати за трьома рівнями успішності.

Студенти Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара продемонстрували найкращі результати з усіх українських ЗВО-учасників нашої програми. Одна студентка, Єлизавета Горпиняк, за особливі успіхи навіть здобула сертифікат найвищого ІІІ рівня. Він надає їй право перейти на професійний рівень та бути куратором для своїх колег, проводячи студентам ДНУ фахові майстер-класи. Ми дуже сподіваємося на продовження співробітництва за спільним проєктом. Можливо, наступного разу разом зі студентами Італію відвідають і професори вашого університету. Адже це надасть їм нові можливості для розвитку. Вони зможуть налагодити прямі професійні контакти та обмінятися досвідом зі своїми італійськими колегами, що допоможе ефективніше перетворювати туристичну галузь України в потужну індустрію, – наголосив на церемонії Паоло Брешіа.

Привітати вихованців університету й підбити перші підсумки міжнародної програми практичної підготовки на церемонію також прийшли виконувачка обов’язків першого проректора ДНУ Валентина Сіліч-Балгабаєва, деканеса економічного факультету Тетяна Гринько і завідувачка кафедри харчових технологій Наталія Кондратюк.

Валентина Сіліч-Балгабаєва подякувала гостю за особливу підтримку Італії:

Цьогоріч через війну в Україні навчальна практика виявилася незвичною. Але ми вдячні, що італійці були поряд з нами. Ви від щирого серця прийняли наших студентів (деяких навіть із батьками), надали житло батькам і допомагали їм протягом усього періоду. Завдяки цій підтримці наші студенти змогли підвищити свої компетенції. Вони здобули нові корисні навички для подальшого навчання і роботи в Україні. Упевнені, студенти ДНУ будуть вдячними Італії за той досвід, які вони отримали на початку свого професійного шляху.

Враженнями від своєї навчальної практики в закладах туристичної індустрії Італії поділилася майбутня економістка Єлизавета Старосельцева:

Протягом квітня-вересня я проходила практику в приморському місті Пескічі, де зазвичай було багато туристів. І хоча на той момент мої знання італійської не дозволяли вільно спілкуватися з місцевими, але я дуже вдячна своєму колективу за підтримку. Італійці цікавилися Україною, були до мене уважними, відкритими і щиро допомагали, – пригадує Єлизавета.

За словами Паоло Брешіа, успіхи українських студентів під час практики багато в чому залежали від рівня володіння італійською мовою:

Знання мови багато значить. Мова важлива, тому що відкриває більше можливостей для працевлаштування у закладах готельно-ресторанного бізнесу. Адже ті студенти, які демонструють гарне володіння італійською та проходять початкові стажування, зазвичай переходять на практику в структури з HR та менеджменту наших закладів. Саме тому із лютого 2023 року для студентів Дніпровського національного університету ми розпочнемо онлайн майстер-класи з італійської мови. Буде запропонований як загальний початковий курс, так і курс професійної італійської, де студенти вивчатимуть спеціалізовану лексику, – зазначив пан Брешіа.

Навчальна практика дніпровських студентів на базах підприємств рекреаційної індустрії Італії організовується згідно з угодою про співпрацю та партнерство, укладеною між ДНУ та Асоціацією UCM-Italy у жовтні 2021 року. Двостороння угода передбачає практичну підготовку фахівців для туристичної галузі України. До участі у програмі запрошуються студенти ДНУ, що здобувають освіту за спеціальностями 073 Менеджмент, 075 Маркетинг, 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність, 181 Харчові технології, 241 Готельно-ресторанна справа, 242 Туризм. Проїзд, проживання та триразове харчування наших студентів італійська сторона провадить безкоштовно.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram