Версія для друку

Науковці ДНУ – лауреати Премії Верховної Ради України

10 листопада, у Всесвітній день науки в ім’я миру та розвитку, двоє науковців Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара отримали Премію Верховної Ради України молодим вченим.

Дипломи Премії за досягнення 2020-2021 років лауреатам у Києві урочисто вручив голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук. Премії Верховної Ради удостоєні представники хімічного факультету і факультету медичних технологій та реабілітації. А саме: доктор хімічних наук директор НДІ хімії та геології, професор кафедри фізичної, органічної та неорганічної хімії Віталій Пальчиков та докторка біологічних наук професорка кафедри загальної медицини з курсом фізичної терапії Ольга Воронкова.

Визнання ученим ДНУ принесли наукові роботи: «Конструювання N,O,S-вмісних гетероциклів із залученням нових каталітичних систем» (постанова ВРУ від 14.07.2021 № 1641-IX) та «Біологічні властивості стафілококів – компонентів мікробіоти організму людини» (постанова ВРУ від 01.12.2021 № 1918-IX) відповідно.

Вітаючи найталановитіших молодих вчених із різних куточків України, спікер Руслан Стефанчук зазначив, що Верховна Рада України завжди приділяла велику увагу питанню науки. Вже багато зроблено для всебічної підтримки наукових досліджень молодих вчених: кількість премій і стипендій вже зросла із 30 до 50 на рік, також активно працюють над збільшенням розміру винагород.

Ваш шлях – важливий для України, за нього варто боротися, варто віддавати кращі роки свого життя. У кожного свій фронт боротьби і ваш – науковий. Мені приємно, що ви не зупиняєтеся, тому що молода українська наука сьогодні – це те, що будуватиме майбутнє нашої держави завтра. Тому я бажаю вам не втратити цього шляху, а торувати його надалі. Хочу, щоб ви знали: ваш труд потрібен й завжди цінуватиметься у нашій країні! – звернувся до лауреатів Премії ВРУ Руслан Стефанчук.

Щиро вітаємо наших колег із новим високим науковим досягненням!

Проректор з наукової роботи
Олег Маренков
Сайт Верховної Ради України


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram