Версія для друку

Вітаємо поціновувачів українського слова зі святом!

У День української писемності та мови Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара дистанційно приєднався до ХХІІ Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності, який проводило «Українське радіо».

На знакову подію 9 листопада зібралися всі, хто бажав підтримати національну доктрину щодо розвитку державної – української – мови та перевірити рівень своєї грамотності.

Таким чином, студенти, викладачі, працівники університету долучилися до багатотисячної аудиторії шанувальників рідної мови!

Згуртувавшись в єдиному онлайн просторі, наша університетська спільнота продемонструвала стійкість і чітку громадянську позицію щодо безчинства ворога, спрямованого на фізичне й духовне знищення українського народу та його мови.

ХХІІ Всеукраїнський радіодиктант у прямому ефірі читала легендарна акторка – народна артистка, Герой України Ада Роговцева. Текст створила українська письменниця і режисерка, членкиня Українського ПЕНу Ірина Цілик.

Після написання учасники національного мовного флешмобу відправили диктант на перевірку до «Українського радіо». Текст диктанту оприлюднять об 11:00 11 листопада, і кожен зможе дізнатися свій результат.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram