Версія для друку

Втрати геологічної науки

Пам’яті Володимира Володимировича Богдановича

Кафедра географії та студенти історичного факультету Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара висловлюють найглибші співчуття рідним і близьким із приводу смерті колишнього декана геолого-географічного факультету, кандидата геолого-мінералогічних наук, професора Володимира Володимировича Богдановича.

Вічна Пам’ять!

5 листопада 2022 року пішов із життя після довготривалої хвороби колишній декан геолого-географічного факультету, «Відмінник освіти України», кандидат геолого-мінералогічних наук, професор. Володимир Богданович народився 1 січня 1948 року в сім’ї службовців. Після закінчення навчання в школі №67 м. Дніпропетровська, в 1966 році вступив на геологічний факультет Дніпропетровського гірничого інституту імені Артема, 1967 року був переведений на геологічний факультет Московського державного університету імені М.В. Ломоносова (МДУ). У 1971 році закінчив кафедру геології та розвідки родовищ корисних копалин МДУ по. Із серпня 1971 по серпень 1973 року знаходився на службі в лавах Радянської Армії на території Польщі. Із вересня 1973 року по квітень 1974 року працював у Новомосковській геолого-розвідувальній експедиції тресту «Укрпівденгеологія» старшим техніком-геологом. Із квітень 1974 року прийшов на роботу в НДІ геології Дніпропетровського державного університету (ДДУ), де працював молодшим, далі старшим науковим співробітником до квітня 1989 року. 22 березня 1985 року захистив кандидатську дисертацію на засіданні Спеціалізованої ради геологічного факультету МДУ. З вересня 1987 року по вересень 1989 року працював доцентом кафедри географії ДДУ. Свої здобутки Володимир Володимирович доносив до відома учасників багатьох конференцій та публікував у наукових виданнях. У вересні 1989 року був обраний за конкурсом на посаду завідувача кафедри геології економічного факультету. 31 травня 1990 року присвоєне вчене звання доцента кафедри геології, яка з 1 червня 1991 року перейменована на кафедру геології та гідрогеології. Із 1 грудня 1993 року призначений заступником декана геолого-географічного факультету, а з 8 квітня 1999 року на посаду декана геолого-географічного факультету. На цій посаді працював до 26 березня 2015 року.

Ми знали його як професіонала в сфері геологічної розвідки корисних копалин, талановитого викладача з власною принциповістю, відданістю справі, життєрадісну людину, завжди готову прийти на допомогу студенту, викладачу, колезі. Практично всі викладачі, співробітники та студенти отримували від цієї Людини допомогу чи просто пораду. Володимир Володимирович Богданович мав педагогічний талант і користувався високим авторитетом та повагою студентів.

Сумуємо разом з усіма, хто мав честь працювати разом із Володимиром Володимировичем. Розділяємо біль цієї непоправної втрати з рідними та близькими. Світла пам’ять про науковця, викладача, великого життєлюба Володимира Володимировича Богдановича назавжди залишиться в серцях всіх, хто його знав.

Кафедра географії
Колектив Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram