Версія для друку

Бібліотечне закулісся: один день із життя наукової бібліотеки ДНУ

4 листопада цікаво пройшов День добра в університетській бібліотеці. До наукової бібліотеки ДНУ завітали гості на чолі з виконувачкою обов’язків декана факультету психології та спеціальної освіти Зоєю Бондаренко: студенти і співробітники Центру соціальних ініціатив і волонтерства ДНУ, а також внутрішньо переміщені особи, що нині мешкають у нашому місті.

На початку знайомства для гостей провели екскурсію, яка розпочалася у відділі наукової літератури з розповіді директорки Людмили Лучки про історію виникнення та розвитку фондових колекцій. Пізнавальною та цікавою стала демонстрація книг відділу рідкісних та цінних видань, якими пишається наукова бібліотека ДНУ: перших книг Катеринославщини та перших підручників університету. Велике враження на гостей справили зимовий сад, розташований на другому поверсі, відділ іноземної літератури з літературою, виданою у багатьох країнах світу, та затишний хол із погруддям Великого Кобзаря.

 

Завідувачка відділу художньої літератури Світлана Соболь розповіла про життя та творчість славетних випускників ДНУ – письменників Олеся Гончара, Павла Загребельного та Валер’яна Підмогильного, які свого часу навчалися у Катеринославському університеті. Розповідь супроводжувалася літературною вікториною, де за вдалі відповіді гості отримали книжкові подарунки.

Неабияк зацікавила відвідувачів книжкова виставка «Зоряні випускники університету», яку прикрасили прижиттєві видання авторів: перше книжкове видання новели Олеся Гончара «Модри Камінь» та роману «Собор», газетна публікація першого оповідання Павла Загребельного «В степу», книги з авторським дарчими написами та інше.

Дуже зворушливо звучали Гончарівські фронтові поезії у виконанні студентки-першокурсниці. Поетичну хвилю підхопила і пані Катерина із Маріуполя та завідувачка відділу наукової літератури Марина Заріпова. На деякий час всі присутні змогли відчути тепло та затишок живого спілкування в колі однодумців.

Такі зустрічі зігрівають душу, допомагають досягти єдності та взаєморозуміння у наш складний час і нагадують про те , що добро завжди перемагає!

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram