Версія для друку

THE World University Rankings 2023: ДНУ в лідерах з інженерних та фізичних наук в Україні

Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара увійшов у групу 1001+ кращих університетів України в галузях «Інженерія і технології» та «Фізичні науки» у світовому рейтингу університетів Times Higher Education 2023.

На початку жовтня у Британії була опублікована нова редакція авторитетного міжнародного рейтингу з оцінювання діяльності та досягнень університетів світу – Times Higher Education World University Rankings 2023.

Україну у цьому впливовому всесвітньому рейтингу представляли усього 10 університетів. ДНУ імені Олеся Гончара був єдиним представником дніпровських регіональних ЗВО у списку. Зокрема, у рейтинговій таблиці серед світових закладів вищої освіти наш університет розташувався у групі 1201+ (1201–1500th World Rank 2023). Ця загальна таблиця охоплює 13 ретельно відкаліброваних показників, які вимірюють ефективність діяльності ЗВО за п’ятьма сферами: викладання, дослідження, кількість цитувань наукових публікацій, доходи від співпраці з промисловістю і приватними підприємствами та інтернаціоналізація.

Нещодавно упорядники надали детальне ранжування за усіма цими категоріями. Так, за версією британського журналу Times Higher Education Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара має кращі показники із предметів: «Інженерія і технології» та «Фізичні науки», ніж інші університети підгрупи.

У цих галузях наш університет розташувався у групі 1001+ разом із Національним технічним університетом «Харківський політехнічний інститут» та Київським національним університетом імені Тараса Шевченка.

Нинішній випуск світового рейтингу ЗВО – особливо важливий, адже у ньому вперше представлені рекордні 1799 університетів зі 104 країн і регіонів світу. Усього упорядники рейтингу проаналізували більше 121 мільйони цитат у понад 15,5 мільйонах наукових публікацій, включаючи відповіді на опитування 40 000 науковців. Загалом, цього року було зібрано понад 680 000 точок даних із понад 2 500 установ з усього світу, які надали дані.

Times Higher Education World University Rankings – один із найвпливовіших рейтингів з оцінювання діяльності та досягнень університетів світу, який дозволяє проаналізувати сильні сторони освітніх закладів та скерувати увагу на збільшення ефективності їхньої роботи. Результати міжнародного рейтингу ЗВО за версією видання Times публікуються щорічно, починаючи з осені 2010 року.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram