Версія для друку

Кращі практики з прикладної математики від науковців США для студентів ММФ

Цього семестру для студентів і викладачів механіко-математичного факультету ДНУ запропонований унікальний семінар із прикладних аспектів математики в різних галузях науки, бізнесу, технологій від колег з університетів Сполучених Штатів Америки.

Семінар організований за ініціативи завідувачки кафедри математичного аналізу і теорії функції ДНУ докторки фізико-математичних наук, професорки Наталії Парфінович, яка стала модератором заходу. Протягом семестру американські колеги представлять і обговорять зі студентами механіко-математичного факультету Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара найкращі практики прикладного застосування математичної теорії.

Зокрема, на першому семінарі професорка Університету Дрейка (м. Де-Мойн, Айова) Віра Бабенко представила доповідь із застосування математичного моделювання в нейробіології, а саме технології глибокої стимуляції мозку, що використовується для лікування хвороби Паркінсона. Наступний семінар, представлений експертами Університету Арізони, присвячений трендам математичного моделювання в медицині та біології.

Захід викликав неабиякий інтерес серед наших мехматівців. Попередньо на нього записалися понад 50 осіб. Відзначимо, що всі семінари є англомовними, і це створює додаткові можливості з тренування професійних мовних навичок.

Ми дуже вдячні американським партнерам, які вирішили таким чином підтримати розвиток сучасної математичної освіти в ДНУ.

Деканат механіко-математичного факультету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram