Версія для друку

Герої не вмирають!

26 жовтня 2022 року стало сумною датою для політологічної спільноти Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара. Цього дня виповнилося 40 днів із дня загибелі випускника кафедра політології ДНУ майора Андрія Ніколайчука.

Бойовий офіцер закінчив Дніпровський національний університет за спеціальністю «Політологія», працював в органах державної влади та місцевого самоврядування. У передвоєнний час він долучився до числа викладачів Університету митної справи та фінансів. Із початком широкомасштабної агресії проти України він вступив до лав Збройних сил України, воював на Харківському напрямку у складі 93 окремої механізованої бригади Збройних Сил України «Холодний Яр».

Під час контрнаступу українських Збройних Сил на Харківському напрямку від загинув при виконанні бойового завдання. Указом Президента України №735/2022 Ніколайчука Андрія Анатолійовича нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно.

Під час навчання на кафедрі політології у ДНУ Андрій Ніколайчук неодноразово виявляв цікавість до політичного розвитку сучасної України, особливостей її демократичної трансформації. Під час роботи в інститутах публічної влади та в громадській діяльності він виявляв високий професіоналізм, наполегливість, бажання творчо реалізовувати поставлені завдання. На освітянській ниві він щиро прагнув передати студентам військового відділення свої фахові знання. У боротьбі за незалежність України Андрій Ніколайчук став зразком офіцерської гідності та вірності обов’язку. Колеги, родичі та друзі відзначають його щирість, товариськість та людяність. У своїй родині він був люблячим батьком, сином та братом.

Кафедра політології факультету суспільних наук і міжнародних відносин, вся політологічна спільнота міста Дніпра безмежно сумують із приводу втрати. Висловлюємо щире співчуття родині.

Герої не вмирають! Слава мужнім Захисникам України! Україна переможе!

Завідувач кафедри політології Олексій Третяков


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram