Версія для друку

Студенти ДНУ проходитимуть практику на базі КП «єДніпро»

Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара уклав угоду про навчальну та виробничу практики для студентів з Комунальним підприємством «Цифрова трансформатизація та автоматизація інформаційних процесів міста «єДніпро» Дніпровської міської ради.

Довгострокову угоду підписали ректор ДНУ професор Сергій Оковитий і директор КП «єДніпро» Артем Трапезніков. Двостороння угода, що сприятиме розвитку вищої освіти, підвищуватиме ефективність та якість підготовки студентів з урахуванням кращих вітчизняних практичних напрацювань, діятиме до кінця 2027 року.

 

– Наша нинішня Угода передбачає набуття студентами цілого комплексу знань та компетенцій на базі підприємства «єДніпро». Упевнений, що наші студенти-практиканти після випуску прийдуть до вас працювати, – звернувся до партнерів ректор ДНУ Сергій Оковитий. –Навчальні і виробничі практики на підприємствах-партнерах сьогодні є обов’язковими для освітнього процесу. А постійний звʼязок зі стейкхолдерами – це необхідна передумова того, що наші випускники отримають сучасні знання і будуть затребуваними на ринку праці. Саме для цього у нашому університеті реалізується програма «Перше робоче місце», де ми запроваджуємо елементи дуальної освіти, надаючи молоді можливість поєднувати навчання в університеті з опануванням навичок майбутньої роботи. Адже наша мета – допомогти юнакам і дівчатам знайти своє професійне покликання і стати щасливими й успішними громадянами України,– розповів Сергій Іванович.

 

Упевненість у тому, що співпраця двох наших організацій суттєво підвищить ефективність навчання студентів ДНУ висловив директор КП «єДніпро» Артем Трапезніков:

– Ми можемо брати на практику по 100 студентів на місяць (із грудня) і будемо активно впроваджувати IT-напрямки.

Хочемо відкрити вам таємницю, яка ще не озвучувалася у місті Дніпро публічно: зараз запроваджуватиметься Картка дніпрянина для оплати проїзду в маршрутках, трамваях, тролейбусах. І студенти, які з нами працюватимуть цього року, залучатимуться до реалізації цього проєкту. Це великий проєкт, і його втілення потребує фахівців із різних спеціальностей, тож ми залучатимемо майбутніх юристів, економістів, фахівців з піару, кібербезпеки тощо.

Фактична реалізація цього договору дозволить студентам Дніпровського національного університету здобути практичні навички роботи на конкретній посаді. Наприклад, наші студенти зможуть отримати безпосередній досвід організаторської, службової та виховної роботи; навчаться організовувати документообіг підприємства тощо.

Крім того, передбачений обмін інформацією про науково-дослідні й освітні проєкти в Україні й за кордоном та участь в них із залученням інвестицій.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram