Версія для друку

ДНУ отримав гуманітарну допомогу для колег-переселенців

Співробітники трьох переміщених на базу ДНУ університетів отримали чергову партію гуманітарної допомоги від Міжнародної організації з міграції при ООН (МОМ). Цього разу до відправлення гуманітарного вантажу для освітян-переселенців долучилася й громадська організація «ДІЯЧІ УКРАЇНИ ЇДУТЬ ТВОРИТИ» (ДУЇТ).

  

Активна співпраця ДНУ з міжурядовою організацією МОМ розпочалася у травні 2022 року, відколи її волонтери вперше завітали до наших гуртожитків-колективних центрів для проживання освітян-переселенців. Після оцінки співробітниками Міжнародної організації з міграції першочергових потреб колег і студентів-внутрішньо переміщених осіб було схвалене довгострокове партнерство з надання благодійної гуманітарної допомоги та фінансування комплексних ремонтних робіт для благоустрою переселенців у ДНУ. Тоді наш Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара став першим із 22 об’єктів у Дніпрі, якому МОМ підтвердило свою фінансову підтримку.

  

Невдовзі до благодійної роботи Міжнародної організації з міграції для освітян-переселенців у ДНУ долучилися й представники гуманітарного руху ГО «ДУЇТ». Розповідає член ГО «ДУЇТ», учасник кіберспортивного комітету ДНУ, четвертокурсник спеціальності «Економічна кібернетика» Даніїл Парфілов:

Зараз я допомагаю нашим партнерам – Міжнародній організації з міграції (МОМ) при ООН, яка надає гуманітарну допомогу біженцям і внутрішньо переміщеним особам, розвозячи її по шелтерах. Особисто я займаюсь тим, що вантажу, перевіряю кількість, завіряю папери, обдзвонюю голів шелтерів і збираю заповнені ними папери. Після цього ми приїздимо і віддаємо гуманітарну допомогу на весь шелтер. Серед мешканців вантаж розподіляється вже на місці – кому що потрібно. У наборах, які ми привозимо, зазвичай багато товарів. З основних це: стільці, матраци, простирадла, ковдри, відра, швабри, хімічні засоби для прання, миття підлоги, туалетний папір, памперси тощо. Продовольчими товарами наразі ми не займаємося.

  

Сьогодні ми привезли непродовольчі товари. Це близько 1000 наборів. Проте деякі з наборів можна розділити між декількома сім’ями, – уточнює голова правління ГО «ДУЇТ», випускник факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем ДНУ Дмитро Твердохліб.

  

Ця допомога для нас дуже важлива, тому що ми приїхали з Донецької області ні з чим. Дякуємо адміністрації університету та волонтерам за можливість отримати такі необхідні для життя речі, – говорить Сергій, який нині облаштовується в одному з гуртожитків ДНУ.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram