Версія для друку

Аспіранти фізтеху – слухачі онлайн-курсу Університету Південної Каліфорнії

Двоє аспірантів фізико-технічного факультету Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара Ілля Лук’яненко та Олександр Добродомов пройшли відбір і навчаються онлайн за семестровою програмою з космічних технологій Інжинірингової школи (USC Viterbi) Університету Південної Каліфорнії (США).

Ілля та Олександр – аспіранти за спеціальністю 134 Авіаційна та ракетнокосмічна техніка, учасники проєкту «Студентська ракета».

Для того, щоб долучитися до конкурсного відбору, претенденти мали продемонструвати високі показники з фахових дисциплін, зокрема з фізики і математики, та володіти англійською щонайменше на рівні В2. Ці вимоги успішно подолали фізтехівці Ілля Лук’яненко та Олександр Добродомов.

Некредитна мобільність Інжинірингової школи USC Viterbi передбачає прослуховування протягом першого семестру 2022/23 академічного року онлайн-курсу «Проєктування систем літальних апаратів» (Spacecraft System Design). Слухачі мають виконувати домашні завдання та складати іспити.

Для мене в цьому курсі все нове. Вражає незвична для нас система освіти, де значна увага приділяється самостійній роботі. Лекції проходять раз на тиждень. Це досить широкий і цікавий курс, який охоплює багато як загальних питань, так і дуже вузькоспеціалізованих, – розповів Олександр Добродомов.

На сайті USC Viterbi все чітко структуровано. Незвичним для нас є те, що записи відеолекцій можна переглянути, коли зручно. Оскільки курс англомовний та містить багато теорії, доводиться ретельно опрацьовувати та перекладати технічну лексику, – додає Ілля Лук’яненко.

Зазначимо, нещодавно про наших хлопців з’явилася публікація на офіційному сайті USC Viterbi.

Відділ по роботі з міжнародними організаціями
та іноземними партнерами


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram