Версія для друку

Екскурсії у Палаці

У Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара провели ознайомлювальні екскурсії для студентів-першокурсників Палацом студентів.

Хотілося б написати, що зараз тривають екскурсії для першокурсників у Палаці студентів ДНУ, які вже давно стали традиційними на початку навчального року, але нині – це не просто екскурсії, а вже дещо більше. У складних і тривожних реаліях війни кожен із нас вчиться жити і працювати по-новому. Тож і екскурсії змінилися за потребами часу. Це вже не просто знайомство з історією університету, палацу та творчими колективами. У екскурсії з’явився дуже важливий елемент, як-то інтерактивна казка, яку можна, можливо трохи зухвало, назвати психологічною. Адже студенти особисто виконують ролі, виявляють емоції, підіймають собі настрій та бодай трохи налаштовуються на позитивний лад! Казка, написана та зрежисована нашими досвідченими керівниками колективів, спрямовується на підняття бойового духу нашої молоді. У грайливій формі ми нагадуємо про Україну, її незламність і віру в Перемогу.

Також неабиякою приємною родзинкою екскурсійної програми є виступ керівниці колективу народної циркової студії «Радуга» Валентини Корабліної із птахами, символами Миру, – голубами. Студенти, наші «вчорашні» діти, дуже радіють й особисто беруть участь у творчому номері, стаючи на декілька хвилин справжніми дресирувальниками.

Не варто лишати поза увагою й творчі виступи інших колективів Палацу: народної студії сучасного вокалу «Мрія», ансамблю «Овація», народного ансамблю фольклорного танцю «Веселка», танцспортклубу «Ритм», народного театру-студії «Маски». Це, передусім, не міні-концерт, а показ можливостей для студентів-першокурсників у Палаці студентів ДНУ. Важливо, щоб юнаки та дівчата знали, як можна творчо розвиватися у складі художніх колективів поза навчанням, а головне – безкоштовно.

 

А ще цього року кожна група студентів зустрілася Василем Сергєєвим, уповноваженим з антикорупційної діяльності Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара. Василь Петрович підіймав тему доброчесності та антикорупційних дій. Тепер наші студенти будуть упевнені у всебічному захисті з боку університету та матимуть точний план, як діяти у разі порушення їхніх прав.

На початок жовтня екскурсії у Палаці відвідали студенти майже всіх факультетів. Дехто ще на черзі, та ми завжди відкриті для нових екскурсій і творчих задумів!

Палац студентів ДНУ


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram