Версія для друку

ДНУ в рейтингу кращих університетів світу

Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара посів четверте місце серед українських ЗВО у рейтингу кращих університетів світу Times Higher Education World University Rankings 2022. Усього до рейтингу університетів за версією британського журналу Times Higher Education (THE) потрапили 10 закладів вищої освіти України. Більше того, ДНУ став єдиним представником дніпровських регіональних університетів у списку.

За даними Міністерства освіти і науки України, Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара знаходиться на четвертому місці серед українських ЗВО у рейтингу кращих університетів світу Times Higher Education World University Rankings 2022.

У 2021 році у видання рейтингу університетів THE також потрапили 10 закладів вищої освіти України. Вперше включений до цього престижного рейтингу, Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара тоді одразу зайняв 4-у стартову позицію серед усіх національних ЗВО. Крім того, ДНУ так само був єдиним представником дніпровських ЗВО у списку. Загалом серед світових освітніх закладів наш університет розташувався у групі 1201+.

Тоді у THE World University Rankings були представлені 1 662 освітні заклади з 99 країн світу. Було проаналізовано понад 108 мільйонів цитувань у більш ніж 14,4 мільйонах наукових публікацій майже 22 000 вчених у всьому світі. Загалом зібрано понад 430 000 точок даних з більш ніж 2 100 установ, які подали дані.

Times Higher Education World University Rankings – один із найвпливовіших рейтингів з оцінювання діяльності та досягнень університетів світу, який дозволяє проаналізувати сильні сторони освітніх закладів та скерувати увагу на збільшення ефективності їхньої роботи. Результати міжнародного рейтингу ЗВО за версією видання Times публікуються щорічно, починаючи з осені 2010 року. Оцінювання кожного закладу вищої освіти відбувається за допомогою 13 показників ефективності, які базуються на пʼяти основних метриках: викладання, дослідження, цитованість, передача знань та міжнародні перспективи.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram